De Zweedse specialist op defensie- en beveiligingsgebied Saab breidt het gebruik van IFS Applications™ uit om de wereldwijde groei te versterken. Saab neemt extra gebruikerslicenties af en werkt met IFS aan meer functionaliteit op het gebied van projectmatig werken. Ook ontwikkelen beide bedrijven mobiele oplossingen voor het stroomlijnen van de supply chain.

Saab implementeerde IFS Applications in 1994 en heeft sindsdien nauw samengewerkt met IFS om de oplossing uit te breiden en te verfijnen. In 2009 besloot Saab de IFS-oplossing binnen de gehele groep te implementeren. Vervolgens viel in september 2012 het besluit om de relatie met IFS verder uit te breiden om wereldwijde groei te realiseren door internationaal te standaardiseren op IFS Applications.

De nieuwe overeenkomst is in lijn met Saabs IT-strategie op de lange termijn en ondersteunt de wereldwijde groeiplannen. Naast een uitbreiding van het aantal gebruikers is een verbreding van de functionaliteit ter ondersteuning van kritische processen onderdeel van de overeenkomst.

“Vorig jaar breidden we ons strategische partnership  met IFS uit en legden we de basis voor globalisering en groei van onze activiteiten”, zegt Mats Hultin, CIO van Saab. “Wij voeren deze strategie nu uit. Deze investering is een volgende stap in onze aanpak voor wereldwijde, winstgevende groei – die ondersteunen we met hulp van een flexibele businesspartner.”

“Wij zijn enthousiast om de samenwerking met Saab, die bijna twintig jaar geleden begon, voort te zetten”, zegt Glenn Arnesen, CEO Scandinavië van IFS. “Wij zijn ervan overtuigd dat onze toonaangevende bedrijfsoplossingen en onze wereldwijde aanwezigheid de internationale groei van Saab blijvend ondersteunen.”

Het gespecialiseerde Aerospace & Defense-team van IFS biedt kant-en-klare, op componenten gebaseerde oplossingen voor bedrijven in de luchtvaart- en defensiesector. Doelsectoren zijn manufacturing, MRO, SCM, PBL en Fleet Operator-programma’s. Klanten in deze sectoren zijn onder meer UK Royal Navy, het Eurofighter-consortium, Emirates, AMS, DynCorp, Hawker Pacific en Ensign Bickford.

Over Saab
Saab biedt toonaangevende oplossingen, producten en diensten voor de militaire en beveiligingsindustrie. Het bedrijf ontwikkelt continu nieuwe technologieën om in te spelen op de vraag van klanten in meer dan honderd landen. De belangrijkste markten zijn Europa, Azië en Noord-Amerika. Saab telt circa veertienduizend medewerkers. De omzet in 2012 kwam uit op 24 miljard Zweedse kronen.

 

Bron: IFS Benelux