Zorginstelling Meander brengt per 1 januari 2015 service, beheer en installatie van alle zorgtoepassingen onder bij system integrator Zetacom. Foto: Verregaande samenwerking tussen Meander en ZetacomDe overeenkomst is van toepassing op vrijwel alle locaties van de Limburgse zorginstelling en behelst onder andere telefonie, verpleegoproep, wifi, personenalarmering en locatiebepaling. Meander kan zich hierdoor concentreren op zijn kernactiviteiten, terwijl Zetacom zorgdraagt voor service, beheer en installatie van de zorgtoepassingen.

Tot nu toe lag het beheer bij Meander zelf, alsmede diverse toeleveranciers. Bij de zorginstelling ontstond de behoefte om het bij één partij onder te brengen. Na een intensief aanbestedingstraject is hierbij Zetacom gekozen. Zetacom zal niet alleen zorgdragen voor de systemen die het zelf levert, maar ook voor de installaties van andere leveranciers. Voor zowel Meander als de leveranciers vormt Zetacom het eerste aanspreekpunt. Op deze manier kan Meander zich volledig focussen op het bieden van goede zorg.

Dick Dompeling, directeur Zetacom:

‘Voor ons is deze opdracht een bevestiging van het vertrouwen van Meander. Het bewijst de hechte relatie tussen twee partijen. Het mooie is dat we niet alleen service verlenen en beheerwerkzaamheden verrichten, maar dat we ook als partner worden betrokken om te praten over de toekomstige invulling rond zorgcommunicatie bij Meander. Daar zijn we erg trots op.’

Bron: Zetacom