Leo Steenbekkers (directeur Financiën en ICT bij Xenos) en Ferry Kalfsvel (directeur Supply Chain Solutions bij Centric) hebben een contract ondertekend om de nieuwe mechanisatieplannen van Xenos te ondersteunen met het warehousemanagementsysteem Locus van Centric. De ondertekening vond plaats bij Xenos in Waalwijk.

Voor de aansturing van de mechanisatie wordt gebruik gemaakt van de recent ontwikkelde module Locus Material Handling Control. Met deze module wordt het gemechaniseerde deel van het magazijn analoog aan de overige zones in het magazijn aangestuurd. Xenos heeft hiermee een hoogwaardige totaaloplossing voor de aansturing van het gehele magazijn, inclusief de aansturing van de mechanisatie van het bestaande hoogbouwmagazijn.

Arthur Böhmer, logistiek manager bij Xenos: “Xenos heeft de visie dat de logistieke aansturing van een magazijn idealiter bij één partij moet worden belegd. Deze totaaloplossing zorgt ervoor dat de gemechaniseerde zones in ons magazijn een integraal onderdeel van de magazijnprocessen zijn.”

Locus WMS
Locus WMS van Centric is een geavanceerd, schaalbaar en standaard WMS-pakket met veel toepassingen voor de aansturing van alle logistieke processen in magazijnen. Zo biedt het systeem onder andere realtime KPI-overzichten, advanced shipping, een geïntegreerde voice-oplossing en integratiemogelijkheden met transportmanagement- en dashboardfunctionaliteit. Locus WMS is geschikt voor middelgrote tot grote ondernemingen in retail, groothandel, 3PL en productie.

 

Bron: Centric.eu