Persbericht

22 januari 2013

WMLICT Automatisering (ICT) maakt vandaag bekend dat haar een opdracht van NV Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) – de producent en leverancier van drinkwater in Limburg – is gegund. Het betreft hier de levering en implementatie van de Proces Informatie Management Systeem (PIMS) software.

Arjen van Dam, Business Development Manager ICT Automatisering:”We zijn erg blij met deze gunning van WML. ICT heeft – inclusief deze nieuwe opdracht – bij ruim een kwart van de drinkwaterbedrijven in Nederland het PIMS succesvol geïmplementeerd. We hebben de kennis en ook de ervaring in het watersegment. Voor het WML-project vonden wij een juiste partner in Wonderware als MES leverancier. Zo konden we aan WML voor de verbetering van de automatisering van het productieproces een passende oplossing bieden.”

Alle drinkwaterleveranciers in Nederland moeten voldoen aan de wettelijke verplichting om een goede balans in drinkwater te waarborgen. Deze balans komt terug in de kwaliteit van het drinkwater, maar minstens zo belangrijk is de kwaliteit en transparantie van haar rapportagesysteem. Dankzij de nieuwe PIMS software beschikt WML straks over actuele en correcte procesinformatie ten behoeve van een overzichtelijke rapportage. Daarnaast krijgt zij verbeterde inzicht in het proces wat uiteindelijke bijdraagt aan managementbeslissingen. logo_ICTAut

Carlo D’Agnolo, CEO ICT Automatisering: “Het watersegment  is een belangrijk segment binnen onze vertical Industrial Automation. Onze kennis en kunde komt tot uiting in de projecten die we doen voor waterschappen, drinkwaterbedrijven, industriële waterproductie en de waterzuiveringbedrijven. We zijn dan ook blij dat we WML een passende oplossing kunnen bieden.”