“Innovatie is een business pijler en heeft een prominente en centrale plaats in de organisatie.” 

Winvision, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, heeft de Microsoft Education Innovation Award 2014 gewonnen. Winvision ontving de prijs vanwege de centrale en prominente plaats die innovatie in de organisatie heeft. Volgens Microsoft is innovatie bij Winvision een business pijler en profiteren partners en onderwijsinstellingen continu van de vernieuwende activiteiten en oplossingen. Eind mei werd Winvision door Microsoft ook al uitgeroepen tot wereldwijd Public Sector Partner of the Year 2014 op het gebied van Health. 

Winvision, ruim 12  jaar gespecialiseerd Microsoft-partner met focus op het onderwijs  en de zorg, heeft sinds anderhalf jaar een specifiek innovatieteam met medewerkers uit verschillende disciplines. Zij maken zich een dag per week vrij voor research & development en het delen van resultaten met klanten. Marcel Lucker, commercieel directeur van Winvision: “Innovatie is voor Winvision van levensbelang. Ook in het onderwijs zijn we continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Dat maakt ons werk ook extra interessant en uitdagend. Het is fantastisch dat de manier waarop wij innovatie hebben ingebed in onze organisatie, ook door Microsoft wordt herkend en gewaardeerd. We zijn uiteraard bijzonder trots op de Education Innovation Award 2014.” Op dit moment is Winvision voor het onderwijs onder meer actief met Winvision Voice (unified communications), innovatieve werkplekconcepten, Learning Analytics en Apps. 

Het juryrapport van Microsoft vermeldt als onderbouwing voor de award juist het feit dat innovatie bij Winvision een ‘lange, diepe en voortdurende aangelegenheid’ is. Eduard Beck, Sector Manager Education van Microsoft : “Winvision is uit alle genomineerde partijen voor deze award een terechte winnaar. Deze partner heeft een lange en gerespecteerde staat van dienst in en om het hoger onderwijs. Winvision heeft zich echt georganiseerd rondom innovatie en is ook vernieuwend in netwerkverband.” In het juryrapport wordt ook het inspirerende karakter van Winvision geroemd. “Winvision injecteert haar markt regelmatig met inspiratie, bijvoorbeeld door het organiseren van studiereizen naar onderwijsinstellingen die voorop lopen met de inzet van technologie in het leerproces. Deze week neemt het bedrijf vertegenwoordigers van AOC’s en ROC’s mee naar de Universiteit van Pisa om hen te informeren over innovaties op werkplekgebied aldaar.” 

 

Bron: Winvision