Steeds meer bedrijven raken vertrouwd met online software door ontwikkelingen als telebankieren en online email. Bedrijven kunnen nu ook kiezen voor de nieuwste branchespecifieke ERP software Ridderonline, aangeboden door Wintheon Management Services in Hengelo.

 

Steeds meer bedrijven kiezen voor online ERP software
 Bij Wintheon kunnen bedrijven kiezen voor Ridderonline of Ridder iQ op de eigen server. De mensen van Wintheon rekenen eenvoudig uit welke variant aantrekkelijker is.

Klein Klouwenberg Boon in Deventer is begin 2013 overgegaan op de nieuwste Ridderonline (versie iQ). Door de overname van Boon Metaalbewerking moesten meerdere systemen worden samengevoegd. “Ridderonline bood ons de mogelijkheid om eenvoudig over te stappen zodat al onze offertes, opdrachten, facturen, nacalculaties en aansluiting met de financiële administratie vanuit één systeem kunnen gebeuren”, aldus Elieg Akkermans, mede-eigenaar van Klein Klouwenberg Boon en tevens verantwoordelijk voor de automatisering. “Wij investeren liever ons geld in productiemachines dan in de aankoop van fileservers of ERP software. Bij Ridderonline hoefden we geen fileserver aan te schaffen. Tevens bespaarden we op de installatiekosten. De software was zo goed als klaar, we betalen voor het gebruik. Nadat de rapporten waren aangepast op ons briefpapier konden we al beginnen.”

Klein Klouwenberg Boon houdt nu overzicht op het gehele proces van offerte tot facturatie, nacalculatie en vastlegging in de financiële administratie. Met de aanschaf van het barcodesysteem kan men per medewerker zien hoelang deze bezig is geweest met een bepaald product en op welke machines. Dat geeft een goed inzicht en maakt het mogelijk om goede nacalculaties te maken. Dit biedt de basis voor een volgende voorcalculatie, de kostprijs kan nu nog nauwkeuriger bepaald worden. “Ridderonline kan meegroeien met onze organisatie en dat past prima bij onze groeiambities”, aldus Akkermans.

Wintheon Management Services is exposant op TIV Gorinchem (16 tot en met 18 april). Op stand 200 geven ze een korte impressie van de nieuwe Ridderonline en Ridder iQ.