HAI*QPMA-ware Food Group is gestart met de implementatie van de HAI*QPM software voor haar nieuwe kaasfabriek in Heerenveen, naar eigen zeggen ’s werelds modernste zuivelfabriek. De HAI*QPM software wordt toegepast voor het ontsluiten van informatie uit de fabrieksbesturing, en het verzamelen van alle kwaliteitsinformatie vanuit het lab en de fabriek. Hiermee beschikt A-ware over een real-time fabrieksinformatiesysteem. Deze informatie wordt gebruikt om het productieproces te controleren en eenvoudig te beschikken over een eiwit- en vetbalans, kwaliteitsrapportages en rapportages voor procesverbetering. Per 1 december zal het systeem operationeel zijn.

Samenwerkingsverbanden in de Zuivelwereld

De keuze voor de HAI*QPM software was snel gemaakt, vertelt vestigingsmanager Tjalling Osinga: “De software heeft zich bewezen binnen de zuivelindustrie, en HAI heeft nauwe samenwerkingsverbanden met belangrijke leveranciers in de zuivelwereld. We praten over informatie die vanuit allerlei deelsystemen samen moet komen van de melkontvangst, voorfabriek kaasmakerij, pekellokaal tot het pakhuis. Dit betekent een groot aantal koppelingen van verschillende systemen. Dan is het een groot voordeel als je hiervoor een centraal aanspreekpunt hebt. HAI heeft hiermee laten zien dat ze goed heeft begrepen wat de meerwaarde van samenwerking is voor haar klanten.”

Triple A

De implementatie van HAI*QPM ondersteunt A-ware in haar streven naar Triple A:

  • A-Kwaliteit. Door real-time monitoring en rapportages van productie en kwaliteit wordt de transparantie verhoogd en niets meer aan het toeval overgelaten. De software ondersteunt ook een optimale procesbeheersing, waardoor A-ware haar passie voor A-kwaliteit kaas kan verwezenlijken.
  • A-wareness (MVO). De analyses uit HAI*QPM leveren belangrijke informatie voor het reduceren van afval en het verminderen van de CO2 footprint.
  • Ambitie: als je de beste kaas voor de beste prijs wil maken, dan moet je continue verbeteren. De informatie hiervoor wordt geleverd door HAI*QPM.

Bron: HAI