Bron: Glovia EMEA

EINDHOVEN / KESTEREN, 3 juni 2013 – VLASTUIN GROUP kent, zoals veel andere producenten, een sterk schommelende vraag van klanten, steeds kortere doorlooptijden en toenemende complexiteit van de supply chain. Om zo flexibel mogelijk te kunnen inspelen op de behoeften van zowel klanten als de eigen toeleveranciers heeft Vlastuin besloten de ERP-oplossing glovia G2 te implementeren.

Met glovia G2 vervangt Vlastuin het eigen maatwerksysteem dat onvoldoende ondersteuning bood aan de bedrijfsvoering. Vooral de mix van logistieke concepten die het bedrijf hanteert bracht vele bijkomende handmatige handelingen met zich mee. De Vlastuin-directie is niet over één nacht ijs gegaan bij het kiezen van een geschikt ERP-pakket. ”We hebben de producten en diensten van diverse leveranciers op de Nederlandse markt nauwgezet onderzocht”, aldus Gerrit van Vlastuin – algemeen directeur van de Vlastuin Group. “De brede standaardfunctionaliteit en de krachtige planningstool van glovia G2 maakt ons maatwerksysteem overbodig en dat heeft de doorslag gegeven. Bovendien dwingt G2 ons er toe om onze interne processen verder te structureren. Door alle informatie – van tekening tot stuklijst en van ontwikkeling tot en met uitlevering – te integreren in één systeem, hebben we continu beschikking over de juiste informatie en gegevens. Daarmee faciliteren we niet alleen een efficiëntere werkwijze en substantiële foutreductie, maar ook een hechtere samenwerking met onze klanten en leveranciers. En dat is cruciaal om onze concurrentiepositie ook in de toekomst te kunnen behouden en verbeteren.”

Vlastuin gaat glovia G2 bedrijfsbreed bij alle bedrijven en afdelingen implementeren. Hierdoor is de go-livedatum al gepland voor 1 januari 2014. Een negentigtal personen zullen dan dagelijks gebruik maken van glovia G2.


Over Vlastuin Group
De Vlastuin Group ontwikkelt en vermarkt internationaal land- en bouwmachines, zoals D-TEC sorteergrijpers en intern- en wegtransportmiddelen, D-TEC tanktrailers en D-TEC containertrailers. Tevens wordt door Vlastuin het complete proces ingezet in het overnemen van de productiezorg van internationaal denkende OEM-ers van o.a. interne- en wegtransportmiddelen, land- en bouwmachines, milieuwagens en andere bij het proces passende sectoren. Alle productie, ontwikkeling en onderhoudsactiviteiten gebeuren centraal vanuit het Vlastuin hoofdkwartier in Kesteren. Voor meer informatie: www.vlastuin.nl en www.d-tec.nl

Over Glovia International
Glovia International – dochteronderneming van Fujitsu, de derde grootste IT dienstenleverancier ter wereld – is al meer dan 35 jaar actief als leverancier van ERP-oplossingen voor middelgrote en internationaal actieve bedrijven met discrete en projectgeoriënteerde productieomgevingen. Glovia International heeft wereldwijd meer dan 4000 implementaties begeleid, in sectoren zoals elektronica & elektrotechniek, automotive, machine- & apparatenbouw, industriële producten & – projecten en toeleveranciers. Met glovia G2 worden alle voorkomende processen ondersteund, van make-to-stock tot projectmatige productie. Voor meer informatie: www.glovia.eu