Identity & Access ManagementICT-specialist Capitar IT Group heeft voor zorgorganisatie Vivent een nieuwe access management oplossing gerealiseerd. Dankzij de door Capitar geïmplementeerde identity & access management sofware van NetIQ zijn de ruim 1200 zorgmedewerkers van Vivent na de uitrol in staat om via één app direct toegang te krijgen tot alle bedrijfsapplicaties op hun smartphone, tablet of pc. Het personeel van Vivent heeft dan overal eenvoudig en veilig direct inzicht in alle cliëntgegevens en hoeft daarvoor slechts één keer in te loggen. De flexibiliteit voor het zorgpersoneel wordt hierdoor sterk verhoogd.

Voorheen moest het personeel van Vivent zich voor elke applicatie opnieuw aanmelden om toegang te krijgen. Dankzij de huidige access management oplossing krijgen zij met één handeling toegang tot al hun applicaties. Hierdoor kunnen zij op laagdrempelige wijze met een simpele interface veilig en flexibel werken, zowel binnen de muren van Vivent als daarbuiten. Nu het technische aspect is afgerond begint Vivent na de zomer met de uitrol onder de 1200 zorgmedewerkers. De access management oplossing maakt deel uit van de cloud strategie van Vivent. De zorgorganisatie wil hiermee flexibeler worden, innovatiever zijn en beheerkosten besparen. De provider onafhankelijke schil die gecreëerd is geeft de IT-afdeling de vrijheid om zonder problemen de applicaties te migreren naar de cloud.

Michael Gouda, Informatiemanager bij Vivent:

“Het is voor onze medewerkers belangrijk dat de IT-voorzieningen die wij leveren eenvoudig te gebruiken zijn. Een combinatie van goede beveiliging en een toegankelijke user interface was voor ons bij de access management oplossing dan ook een cruciale voorwaarde. Er zijn veel partijen die hier oplossingen voor bieden, maar het gebruiksgemak laat vaak te wensen over. Capitar denkt tijdens het gehele traject met ons mee, adviseert ons over hoe de gebruikers het best bediend kunnen worden en neemt de verantwoordelijkheid voor het implementatietraject. De combinatie van NetIQ’s software, de prettige samenwerking en het voorspoedige verloop maakt dit voor ons een zeer succesvol project.”

Peter Jurg, Director Innovation & Consultancy bij Capitar:

“Gebruiksgemak en veiligheid staan dichter bij elkaar dan menig IT-manager denkt. Als de voorzieningen van organisaties niet toereikend genoeg zijn, gaan medewerkers automatisch op zoek naar alternatieven in de vorm van publieke diensten die vaak vol risico’s zitten. Een balans tussen veiligheid en gebruiksgemak is dus cruciaal. Bij Vivent was het dan ook zaak om een laagdrempelige interface te creëren, waarmee gebruikers via single sign-on makkelijk met alle applicaties kunnen werken. De samenwerking verliep vlot en wij zijn trots op het eindresultaat.”

Bron: Capitar