Persbericht

VitalAire Nederland, een dochteronderneming van Air Liquide, gaat de bedrijfsvoering versterken met de op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde Zorgoplossing van Abecon. De nieuwe volledig geïntegreerde software zal zich richten op alle bedrijfsprocessen, zoals de klantenservice inclusief orderverwerking en de volledige logistieke en financiële processen. Hierbij worden aspecten als de COV-controle, Vektis declaratie en retourenafhandeling standaard ondersteund door de nieuwe toepassing. Daarnaast zal tevens een interface worden ontwikkeld met SAP voor de verslaglegging en consolidatie aan het moederbedrijf.

Diagnostiek en Home Care
VitalAire Nederland is sinds jaar en dag gespecialiseerd op een tweetal gebieden: Diagnostiek, welke zich voornamelijk richt op de ziekenhuizen en Home Care. In samenwerking met de medisch specialist, (verpleeg)huisarts, wijkverpleging en de zorgverzekeraar maakt VitalAire Nederland sinds jaren de voorziening van medicinale zuurstof en therapie voor slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen bij de patiënt thuis mogelijk. Deze werkwijze heeft zich ontwikkeld tot een “Zorg op maat” concept dat een optimale dienstverlening aan de betrokken patiënten en instellingen garandeert.

Zorg op maat
VitalAire Nederland regelt de thuisvoorziening van medicinale zuurstof, slaapapparatuur en verpleegkundige zorg aangepast aan de behoeften van de patiënt. Dit “Zorg op maat” concept, voorziet in een compleet ontwerp met betrekking tot aanvraagafhandeling, levering van het hulpmiddel, voorlichting en begeleiding van de patiënt thuis en bewaking van de voortgang van de therapie. “Deze nieuwe zorgoplossing van Abecon kan prima aansluiten op ons concept en hiermee kunnen wij onze servicegraad op een nog hoger niveau brengen”, aldus Patrick Hondsmerk, algemeen directeur van VitalAire Nederland. “Daarom gaan we de afhandeling van onze logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen in één bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem onderbrengen. Met dit basissysteem kunnen we onze ambitie om “Zorg op maat” op het hoogste niveau aan onze klanten aan te bieden extra kracht bijzetten.”

Innovatie IT-functies
De zorgoplossing van Abecon, steunt naast de gebruiksvriendelijke Microsoft Dynamics-technologie op, bij veel andere organisaties en bedrijven in de zorg beproefde branchespecifieke functionaliteit en vakkennis. Directeur Constant van Limburgh van Abecon is trots op de samenwerking met VitalAire Nederland: “Samen streven we naar een systeem dat VitalAire Nederland helpt om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken, de kans op administratieve fouten verkleint en daar waar mogelijk met innovatieve IT-functies bijdraagt aan doelmatig beheer, zowel voor logistiek als declaratie aan zorgverzekeraars”.

Over VitalAire Nederland
VitalAire Nederland is onderdeel van het internationale Air Liquide concern. Met een team van 10.000 zeer toegewijde medewerkers, levert Air Liquide Healthcare aan meer dan 6.000 ziekenhuizen en zorginstellingen en dient zij meer dan 700.000 patiënten thuis. VitalAire Nederland heeft 50 medewerkers in dienst die zich vol overgave inzetten voor een optimale zorg bij 18.000 patiënten thuis.

Meer informatie is beschikbaar via www.vitalaire.nl

Over Abecon Informatiesystemen
Abecon verzorgt ontwerp, realisatie en ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen voor efficiënter (samen)werken. Kernactiviteit is het realiseren en implementeren van geïntegreerde ERP-, CRM- en BI-applicaties bij bedrijven in specifieke branches. Abecon combineert Microsoft- en branchekennis met doelgericht investeren in specifieke functionaliteit voor leveranciers in de zorg, logistiek, handel en productie, retail, milieu en recycling, en opleiders en trainingsinstituten. Daardoor kunnen klanten maximaal voordeel doen met branchespecifieke standaardsoftware. Abecon is sinds 1979 actief vanuit Huizen, sinds 2011 gevestigd in Melle (België) en sinds 2012 een tweede kantoor in Nederland in Kasteel Waardenburg. Meer informatie is beschikbaar via www.abecon.nl