Softwareleverancier biedt e-facturatiedienst Visma AutoInvoice voor AccountView 9.4a

VismaMomenteel legt Visma Software de laatste hand aan een integratie met Visma AutoInvoice, de e-invoicingdienst van Visma. Met de introductie van deze dienst gaat Visma een stap verder op het gebied van e-invoicing. AutoInvoice helpt ondernemingen bij het automatiseren van documentstromen en het digitaal verzenden en ontvangen van facturen. Zo besparen organisaties tijd, moeite, geld en papier. Voorafgaand aan de brede uitrol van de nieuwe dienst, die gepland staat voor begin 2015, start Visma met een pilot onder een selecte groep gebruikers.

Efficiënt digitaal zakendoen
Visma AutoInvoice converteert verkoopfacturen automatisch naar een universeel bestandsformaat en levert deze via een e-invoicing serviceprovider aan bij de debiteur. Als deze eveneens een dienst voor e-invoicing gebruikt, worden de factuurgegevens bij ontvangst direct elektronisch ingelezen. Anders ontvangt de debiteur de factuur als pdf-bestand per e-mail waarna deze handmatig verwerkt kan worden. AutoInvoice werkt ook de andere kant op. AccountView-gebruikers hebben geen omkijken meer naar hun inkoopfacturen. De factuurgegevens worden automatisch ingelezen in de boekhoudsoftware en vervolgens klaargezet voor verwerking.

“Met AutoInvoice is elektronische facturatie en de automatische verwerking in boekhoudsoftware niet langer toekomstmuziek”, zegt Richard Scheper, commercieel directeur small and medium enterprises van Visma Software. “In Zweden en Finland zijn wij al marktleider op dit gebied. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat ook Nederlandse organisaties met Visma AutoInvoice papier, geld, tijd en moeite zullen besparen. “

Koppeling met nieuwste versie AccountView
Visma AutoInvoice is een op zichzelf staande oplossing van Visma Software. De nieuwe toepassing is beschikbaar voor elke organisatie met AccountView 9.4a of hoger. Behalve de koppeling met AutoInvoice kent de nieuwste versie van AccountView vier belangrijke vernieuwingen:

  1. Integratie met de gratis AccountView Mobile Scanner-app waarmee gebruikers bonnen en facturen eenvoudig kunnen fotograferen met hun iOS- of Android-apparaat en deze direct kunnen sturen naar AccountView.
  2. Sneller en makkelijker zoeken en filteren in vrijwel alle opvraaglijsten binnen AccountView.
  3. Verbeterde koppeling tussen AccountView en clouddienst Visma Severa. De gegevensuitwisseling omvat naast facturen nu ook projectverplichtingen en de uren van werknemers.
  4. Integratie met Payt, een online dienst waarmee de gebruikers hun vervallen facturen kunnen incasseren.

Bron: Visma