Circa 4.700 gebruikers van Teleboekhouden als klant erbij 

Visma Software Visma Nederland BV neemt YOB B.V. over en krijgt daarmee het eigendomsrecht van Teleboekhouden. De overeenkomst voor de overname werd gesloten met de twee eigenaren en tevens oprichters van YOB Holding, Ronald van Grunsven en Harry Viet. Teleboekhouden is een SaaS-oplossing die kleine en middelgrote ondernemers in staat stelt hun financiële administratie zelfstandig in de cloud te voeren, in optimale samenwerking met hun accountant. Ze kunnen beide tegelijkertijd in dezelfde omgeving werken, waarbij de accountant met AccountView van Visma in de backend over alle benodigde accountancytools beschikt. Circa 4.700 bedrijven maken gebruik van Teleboekhouden. Zij worden nu klant van Visma. 

Uitbreiding activiteiten versterkt marktpositie
“Met de overname van YOB B.V. breiden we onze activiteiten uit en versterken we onze marktpositie. In Nederland zijn we al marktleider in de accountancy voor het verwerken van financiële cliëntadministraties. We zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van oplossingen die ondernemers en hun accountants helpen de financiële administratie samen nog efficiënter en effectiever te voeren. Denk bijvoorbeeld aan onze SaaS-oplossingenVisma.net Advisor en Visma.net Financieel. Gebruikers van Teleboekhouden kunnen nu vanaf de bron van alle mogelijke ontwikkelingen meeprofiteren en zijn verzekerd van continuïteit”, zegt Han van den Hof, algemeen directeur van Visma Software.

Ronald van Grunsven, algemeen directeur YOB Holding: “Op basis van de grote groep gezamenlijke klanten en de visie die we al jaren delen, is de overname een logische stap.Wij zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst aanzienlijke voordelen biedt voor de gebruikers van Teleboekhouden. De SaaS-diensten Kantoorportaal, het XBRL-aangifteportaal, Document management en Scanboeken worden onveranderd door YOB Services BV aangeboden, waardoor onze klanten optimaal gebruik blijven maken van de geïntegreerde diensten waarmee we invulling blijven geven aanons credo ‘Resultaat door samenwerken’.”

Volwassen financiële SaaS-oplossing voor eenmanszaken en grotere ondernemingen
Teleboekhouden is een echte SaaS-oplossing. Dit betekent dat de ondernemer niets hoeft te installeren en de programmatuur altijd direct kan gebruiken vanaf elke werkplek met een browser. In tien jaar tijd ontwikkelde de software zich tot een volwassen financiële oplossing voor zowel eenmanszaken als de wat grotere ondernemingen. Ze kunnen zelf online hun financiële administratie voeren, inclusief bankieren, factureren en uren registreren. Dankzij een geïntegreerd dashboard, koppelingen met vrijwel alle banken en uitgebreide financiële rapportages hebben ze bovendien uitstekend grip op de administratie. Hun accountants kunnen in dezelfde omgeving (automatisch) relevante mutaties toevoegen, zoals afschrijvingen en loonjournaalposten, en automatisch controles uitvoeren. Dit zorgt voor een hoge mate van efficiency. Ondernemers kunnen al vanaf 25 euro per maand hun administratie online voeren met Teleboekhouden.

 

Bron: VISMA