VisionwavesVisionWaves introduceert vandaag het nieuwe Operational Intelligence platform. Met dit platform zijn bedrijven in staat om beter en sneller te reageren op behoeften van klanten. VisionWaves Operational Intelligence versterkt en versnelt de besluitvorming door traditionele business intelligence en business proces management systemen real-time te verenigen zonder dat er geprogrammeerd hoeft te worden. Dit leidt tot meer flexibiliteit, lagere kosten, beter bestuurbare organisaties en meer tevreden afnemers.  

Voelen en reageren op klant-interacties in real time
Het IT onderzoeksbureau Gartner heeft recent aan CIOs geadviseerd om te investeren in ‘sensing and responding technologies’ die verkoop en service kansen direct kunnen verzilveren. Operational Intelligence (OI) is de technologie waarmee dit kan. OI maakt de operationele bedrijfsactiviteiten slimmer door alle operationele systemen in real-time met elkaar te verbinden.

Praktische gebruik van klantgestuurde inzichten
Bedrijven die direct reageren op kansen of juist tijdig fouten weten te voorkomen, hebben een groot  concurrentievoordeel. Met Operational Intelligence kunnen Marketeers bijvoorbeeld campagnes maken op basis van real-time klantinteracties via de website of in social media. Supply-chain managers in de retail of de maakindustie kunnen pro-actief reageren op een potentiële verstoring in de assemblagelijn. Indien nodig kunnen zij afnemers informeren over een verwachte vertraging in de levering. Ook een front office kan direct handelen op gebeurtenissen die in transactie systemen plaatsvinden. Zo kunnen bijvoorbeeld verdachte credit card transacties gesignaleerd worden voordat een klant weet dat hij zijn portemonnee is verloren. Operational Intelligence combineert o.a. Business Intelligence en Process Management in een real-time omgeving. “Het zorgt ervoor dat iedereen in het bedrijf altijd weet wat het effect is op de klant”, zegt Erik Vijftigschild, Manager Marketing. “Andersom geldt dat bedrijven met onze nieuwe technologie leren van wat een klant doet met hun product, in real-time”.

Business Intelligence en Process Management in een dynamische businessmodel
VisionWaves Operational Intelligence bevat een volledig model gestuurde weergave van de organisatie. Dit ‘metamodel’ bevat alle bedrijfslogica en de continue stroom van data. Door deze slim te koppelen zien operationele managers direct waar kansen liggen of verbetering noodzakelijk is van hun waardeketen. VisionWaves OI  verenigt traditionele bronsystemen, business intelligence en business proces management software zonder de noodzaak om te programmeren. Het ondersteunt verschillende toepassingen in real-time zoals machine of sensor gegevens in productie-installaties, financiële transacties, de beschikbaarheid van het netwerk in telecom etc.

Chiel Labee, CTO van VisionWaves: “IT afdelingen zullen het gemak en de snelheid erg waarderen waarmee business requirements geïmplementeerd worden die real-time service data, event stromen en  databases integreren. Het aanpassingsvermogen van onze model-gedreven benadering met ‘code generation and compilation in run-time’ gaat menig voorstellingsvermogen te buiten. Je moet het zien om het te geloven.”