bron: VANAD Group

VANAD Group heeft het succesvolle Comvio, leverancier van Cloud IT oplossingen voor paramedische zorgverleners, overgenomen. Het in Didam gevestigde Comvio is specialist in de levering van uitstekende kwaliteit hardware en biedt optimale IT-ondersteuning in praktijken in de eerstelijns gezondheidszorg. Ook de IT-inrichting van gezondheidscentra wordt door Comvio uitgevoerd. Door deze activiteiten over te nemen en te integreren binnen ENOVATION versterkt VANAD Group haar positie binnen de gezondheidszorg in Nederland.

In 2013 nam VANAD Group al ENOVATION, communicatie- en integratiespecialist in de zorg, over. Na het nieuws eerder dit jaar over de overname van het Utrechtse Artificial Industry, is de acquisitie van Comvio een volgende belangrijke stap van de sterk in ontwikkeling zijnde VANAD Group. Zowel ENOVATION als Comvio zijn zeer betrouwbare partijen in de Nederlandse gezondheidszorg met uitstekende reputaties. Comvio levert aan honderden zorginstellingen (waaronder eerstelijns zorgpraktijken, particuliere praktijken, gezondheidscentra en zelfstandige behandelklinieken) het beheer van de complete ICT omgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Comvio Cloud Computing. De gedeelde visie op het gebied van Cloud computing in de gezondheidszorg maakt deze overname verklaarbaar. Het is voor VANAD Group een verdere versterking van de positie in deze, voor het familiebedrijf strategische, industrie.

Jeroen van Rijswijk is als CEO van ENOVATION, onderdeel van de VANAD Group, zeer content met de toevoeging van de specialisten van Comvio:

“De klanten merken in de praktijk weinig van de overname. Comvio zal vanuit Didam blijven opereren met dezelfde vertrouwde en deskundige medewerkers. Het dienstenpakket wordt uitgebreid met de oplossingen van ENOVATION waarmee klanten nog beter bediend kunnen worden. Met het zeer kundige team van Comvio stroomt er nog meer branchekennis in de VANAD Group organisatie waardoor niet alleen de huidige kwaliteit van de dienstverlening toeneemt maar waardoor we ons tevens nog beter kunnen voorbereiden op alle mooie zaken die er de komende jaren op ons af gaan komen. We zien de toekomst dan ook met zeer veel vertrouwen tegemoet.”

VANAD Group CEO Arthur Nederlof is zeer content met de overname.

“We zijn enorm trots dat we de specialisten van Comvio mogen verwelkomen binnen de VANAD Group. Deze acquisitie versterkt onze positie in de Nederlandse gezondheidszorg markt. Op korte termijn maken we meer bekend over hoe we onze internationale propositie in de gezondheidszorg verder verstevigen zodat we niet alleen in de Benelux maar ook in de UK, Duitsland, Scandinavië, de Verenigde Staten en China verder kunnen expanderen.”

Bron: VANAD