Van Wijlen Duurzame Installatietechniek heeft gekozen om te gaan werken met de software van Acto, hiervoor tekenden beide partijen op 25 juni 2015 een samenwerkingsovereenkomst. Met deze keuze zet Van Wijlen een volgende stap in de verdere professionalisering en procesoptimalisatie.

Gebruiksvriendelijke software
Van Wijlen was op zoek naar een vervangende ERP-oplossing die aansloot bij de nieuwe weg die het bedrijf onlangs is ingeslagen. Een onderdeel hierin is het automatiseren van alle processen binnen en buiten het bedrijf. Hierbij sloot de huidige software niet meer aan. Na een kort, maar intensief selectietraject met diverse demo’s, bleek unaniem de voorkeur uit te gaan naar de gebruiksvriendelijke software van Acto.

“Met Acto krijgen we nog beter gedetailleerd inzicht in onze onderhanden werkpositie. Daarnaast kunnen we met de calculatie-software van Acto gemakkelijk eenduidige calculaties maken, over alle disciplines heen.”

benadrukt André van Wijlen bij de onderbouwing voor de keuze voor Acto.

Alles digitaal
Nog niet alle processen waren bij Van Wijlen geautomatiseerd. Door nu ook die processen te digitaliseren, kan nog veel efficiency behaald worden. Niet alleen intern, maar ook extern, naar de opdrachtgevers, klanten en leveranciers, zal steeds meer digitaal geregeld gaan worden met behulp van de diverse oplossingen van Acto. Zoals bijvoorbeeld het Klantportaal, waarin de klanten van Van Wijlen direct kunnen zien wat de actuele stand van hun meldingen is. De gehele buitendienst zal met tablets met daarop de diverse apps van Acto gaan werken en zo aansluiting vinden bij de interne processen.

Vertrouwen in de mensen én de software
“Niet alleen qua functionaliteit sluit Acto prima aan bij onze eisen en wensen voor een nieuw software-pakket. Ook met de mensen achter de software klikte het direct en hadden we vaak aan één woord voldoende om elkaar te begrijpen. Acto begrijpt echt wat er in de installatie­branche speelt en dat geeft ons het volste vertrouwen in de oplossingen die zij ons bieden,” aldus Van Wijlen.

Bron: Acto