Unit4[heading type=”h2″ class=”” css=””]ERP-systeem vermindert complexiteit van de administratie[/heading]

Wageningen University & Research Centre (Wageningen UR) heeft gekozen voor UNIT4 Agresso, een volledig geïntegreerd ERP-systeem voor dynamische organisaties die met continue verandering te maken hebben. De onderzoeksprojecten bij Wageningen UR hebben verschillende financieringsconstructies en subsidieregelingen, die elk vaak ook een eigen methode van verantwoording kennen. Deze methodes kunnen onderling sterk verschillen, waardoor de administratie complex wordt. Dankzij UNIT4 Agresso kan Wageningen UR deze complexiteit verminderen.

Wageningen UR is een universiteit en onderzoeksinstelling met 6.500 medewerkers en 10.000 studenten afkomstig uit ruim honderd landen. Zij werken in het wereldwijde domein van gezonde voeding en leefomgeving, zowel voor overheden als het bedrijfsleven.

Om de werkzaamheden en administratie van alle medewerkers, projecten en subsidieaanvragen bij te houden, zijn diverse koppelingen met andere systemen nodig. Omdat het huidige pakket vanaf 2015 niet meer wordt ondersteund, is Wageningen UR op zoek gegaan naar een nieuwe oplossing. De universiteit heeft hiervoor begin dit jaar een uitgebreide Europese aanbesteding uitgeschreven.

Voor Wageningen UR was de mogelijkheid van het voeren van een uitgebreide projectadministratie erg belangrijk. UNIT4 Agresso voldeed aan deze wens. Daarnaast spraken de aanpasbaarheid (na implementatie) en de rapportagemogelijkheden van het pakket de universiteit erg aan. Bij projecten kunnen de voorschriften van financiers wijzigen. Ook verschilt de manier van financiering en de wijze waarop verantwoording moet worden afgelegd tussen de financiers onderling. Deze veranderingen kunnen met UNIT4 Agresso beter zelf worden aangepast.

“Onze projectadministratie is complex”, zegt Peter Seinen, projectmanager implementatie Agresso bij Wageningen UR. “De flexibiliteit van UNIT4 Agresso geeft ons meer mogelijkheden om deze administratie goed en naar wens in te richten. Op dit moment werken we bijvoorbeeld al met workflows, maar we verwachten dat met Agresso deze processen optimaal en meer geautomatiseerd gaan verlopen.”

Wageningen University & Research Centre is de eerste universiteit in Nederland die – vanaf 1 januari 2015 – met UNIT4 Agresso gaat werken. Internationaal werken veel universiteiten al met de ERP-software van UNIT4 waaronder Cambridge, Glasgow, Harvard, Nottingham, Oxford en Southampton.

Bron: Unit4