Van Wezel Accountants en Hermans & Partners, accountants en adviseurs, helpen klanten bij implementatie en gebruik van financiële software

Unit4UNIT4 is een samenwerking aangegaan met accountantskantoren Van Wezel Accountants en Hermans & Partners, accountants en adviseurs. Deze accountantskantoren gaan hun klanten helpen bij het implementeren en gebruiken van de software UNIT4: UNIT4 Audition, UNIT4 Auditor, UNIT4 AccountAnalyser, en UNIT4 DocumentManager.

“Accountantskantoren zien hun dienstverlening steeds meer verschuiven in de richting van een adviesrol”,

aldus Herman de Jonge, algemeen directeur van UNIT4 Accountancy.

“Door dit partnership kunnen accountantskantoren hun klanten adviseren hoe ze kunnen werken met onze software. Een bijkomend voordeel is dat het jaarverslag en andere financiële rapportages uniform zijn aan die van het accountantskantoor.”

“De mogelijkheden in onze software zijn inmiddels zo ver dat cliënten kunnen werken in de applicaties van de accountant. Accountants kunnen hen leren hoe de software werkt. Accountants kennen onze software immers door en door, en kunnen ondernemers adviseren hoe ze de software optimaal kunnen implementeren en gebruiken.”

Wilbert Star, directeur van Van Wezel Accountants:

Met name bij grotere bedrijven zien we dat ze de administratie steeds eenvoudiger zelf kunnen voeren, met huidige software. Voor ons als accountantskantoor is het daarom veel logischer om klanten te helpen hoe ze zelf de jaarrekening kunnen verzorgen. Wij zijn vervolgens nog wel betrokken bij de controle van de stukken.”

Volgens Star zijn de reacties van klanten heel positief:

“We hebben presentaties gegeven en onze klanten zagen in dat ze op deze manier veel tijd kunnen besparen. Voor onszelf betekent het een uitbreiding van ons netwerk: ook bij bedrijven buiten onze bestaande klantenkring kunnen we terecht voor implementatie van de software en ondersteuning.”

Svenn Mastenbroek, vennoot bij Hermans & Partners:

“Wij hebben een onbegrensde ambitie om een wezenlijke bijdrage te leveren in de uitdagingen van een onderneming. Een logisch gevolg is dat in voortduring kennis, kunde en informatie wordt gedeeld. Zo ook onze applicaties. Door de wederzijdse kennis is een maximaal rendement mogelijk. Te denken valt hierbij aan het realiseren van strategische doelen, maar ook operationele zaken als het door Hermans & Partners oppakken van werkzaamheden bij (on)verwachte afwezigheid van de controller. Dit geeft een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.”

Bron: Unit4