RGSEenvoudig voldoen aan SBR-rapportagebehoefte van Belastingdienst, KvK en banken

UNIT4 heeft de administratieve software UNIT4 Multivers Accounting (Online) voorzien van Referentie GrootboekSchema (RGS). Hiermee kunnen accountants eenvoudig voldoen aan de SBR-rapportagebehoefte van de uitvragende partijen: Belastingdienst, Kamer van Koophandel en de banken. Ook de Auditfile 3.2, voor de export van financiële gegevens naar rapportageprogramma’s is voorzien van RGS. Hiermee is de laatste stap gezet in de SBR-standaardisatie van financiële administraties. UNIT4 is de eerste leverancier die het RGS in de boekhoudsoftware heeft geïmplementeerd.

RGS is een omvangrijk uniform (grootboek)rekeningschema dat rapportages vanuit de boekhouding eenvoudiger maakt. Door gebruik van de nieuwe versie van UNIT4 Multivers Accounting (Online) kunnen accountants hun huidige grootboekrekeningschema’s blijven gebruiken. RGS vertaalt die gegevens naar de rapportagebehoeften van de uitvragende partijen. Om met RGS te kunnen werken is het noodzakelijk om de cliëntadministraties eenmalig te koppelen met RGS.

Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy: “UNIT4 heeft RGS volledig geïmplementeerd in de software. Daarmee kunnen accountants in één keer eenvoudig voldoen aan de rapportagebehoefte van de uitvragende partijen. Het koppelen van RGS aan het standaard grootboekschema is eenvoudig te doen via drag & drop. Door gebruik van de nieuwste versie van UNIT4 Multivers Accounting ontstaan dankzij RGS eenduidige rapportages. Doordat we RGS ook in de Auditfile 3.2 hebben geïmplementeerd, gaat de administratieve verwerking steeds meer automatisch en is beter te controleren.”

Ondernemers die zelf de administratie doen met UNIT4 Multivers kunnen ook met RGS werken. Om RGS te koppelen aan de huidige grootboekrekeningschema(’s) doen ze er verstandig aan om contact op te nemen met hun accountant om zo de kans op foutieve grootboekkoppelingen te voorkomen.

“Als ondernemers hun administratie hebben omgezet kunnen ze hun financiële rapportages direct digitaal transporteren naar onder ander de Kamer van Koophandel, Belastingdienst en banken”, aldus Herman de Jonge. “Accountants en ondernemers zijn met RGS in control zonder dat het meer tijd kost.”