Aanstelling nieuwe CFO en CTO spelen belangrijke rol bij realisatie groei, innovatie en transformatie ambities

Unit4UNIT4 stelt Ray Leclercq aan als Chief Financial Officer (CFO). Daan Snijders treedt per 1 september in dienst als Chief Technical Officer (CTO). Met deze aanstellingen complementeert UNIT4 het nieuwe managementteam dat onder leiding staat van CEO José Duarte. Het managementteam is verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe groeistrategie en de bijbehorende focus die de organisatie na de overname door Advent International heeft ontwikkeld.

Ray Leclercq wordt als nieuwe CFO verantwoordelijk voor de financiële en juridische zaken van de organisatie. Leclercq gaat een belangrijke rol spelen bij de transitie naar een op abonnementen gebaseerd bedrijfsmodel, nu de inkomsten van Software-as-a-Service (SaaS) blijven toenemen en voorliggen op inkomsten uit licenties; een verschil van veertig procent in de eerste helft van 2014.

Leclercq is afkomstig van The Gores Group waar hij als Managing Director European Operations verantwoordelijk was voor het toezicht op en de controle van het portfolio van de organisatie. Daarvoor was hij CFO en vervolgens CTO (Chief Transformation Officer) bij Unify. Dit is een joint venture tussen Siemens AG en The Gores Group gespecialiseerd in unified communications. Leclercq heeft daarnaast gewerkt bij de BT Group; als CFO bij BT Global Services en CFO bij BT Openreach. Hij begon zijn carrière in de audit praktijk bij Coopers and Lybrand.

In navolging van de aanstelling van Ray Leclercq als CFO treedt Daan Snijders per 1 september in dienst als nieuwe Executive Vice-President en CTO. Hij krijgt de verantwoordelijkheid over de productinnovatie bij UNIT4 en gaat de globale productmanagement- en developmentteams leiden. Hij houdt daarnaast toezicht op de transitie van de organisatie naar SaaS, met uitgebreide aandacht voor cloud en mobiele mogelijkheden.

Snijders heeft twintig jaar ervaring op het gebied van software-oplossingen. Hij is afkomstig van Infor waar hij verantwoordelijk was voor de grootste productgroep van de organisatie. Die bevat oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP), Supply Chain Management (SCM) en Product Lifecycle Management (PLM). Snijders heeft tijdens deze periode leiding gegeven aan de ontwikkeling van de eerste echte ERP-suites in de cloud voor de sectoren automotive, ruimtevaart en defensie. Deze ERP-suites zijn voorzien van de nieuwste analytics- en rapportagefuncties, social collaboration en mobiele mogelijkheden. De software bevat daarnaast specifieke functionaliteit voor de betreffende industrieën.

“We zijn vastbesloten om te blijven investeren in innovatie. Zo zorgen we ervoor dat UNIT4 blijft groeien en kan blijven voldoen aan de eisen van onze softwaregebruikers”,

zegt José Duarte, CEO van UNIT4.

“Organisaties over de hele wereld zijn gericht op het leveren van een nieuwe consumentenervaring aan hun gebruikers op basis van technologieën voor Social, Mobile, Analytics en Cloud. Met de aanstelling van dit nieuwe en ervaren managementteam gefocust op innovatie en groei, kunnen we onze ambitie realiseren om de ‘go-to company’ voor enterprise software te worden.”

Bron: Unit4