UNIT4 gaat intensiever investeren in de ontwikkeling van oplossingen voor de onderwijssector. Het doel is de belangrijkste IT-speler te worden in de markt voor hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Een onderdeel van dit plan is de ontwikkeling van een standaard, branchespecifiek softwarepakket, in samenwerking met onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De nieuwe oplossing UNIT4 Campus is gebaseerd op dezelfde architectuur als de ERP-oplossing UNIT4 Agresso (voorheen Agresso Business World).

 

UNIT4 levert software aan vierhonderd onderwijs- en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Dit aantal is sterk groeiende. De meeste instellingen zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavie, waar UNIT4 marktleider is. In 2012 heeft UNIT4 zijn Global Centre of Education and Research opgericht. Hier combineert UNIT4 uitgebreide domeinkennis met de post-implementatie mogelijkheden van het Agresso Development Platform.

 

UNIT4 heeft een nieuw centraal management team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de Global Education and Research strategie. Het huidige team bestaat uit Ab van Marion (COO), Darren Hunt (Head of Global Sales), David Harwood (R&D Director) en David Turner (Corporate Marketing Director). UNIT4 heeft hier recent Rob Sparks aan toegevoegd. Sparks is aangenomen als Vice President Product Management and Strategy voor het Education and Research programma.

“Onderwijs- en onderzoeksinstellingen opereren steeds vaker internationaal en er is veel concurrentie voor de financiering van onderzoek. Het behouden van kwaliteit, tevredenheid en de mogelijkheid om op een mondiaal niveau te concurreren, is erg belangrijk. Een moderne en wendbare oplossing kan hier sterk bij helpen”, aldus Ab van Marion, COO van UNIT4. Volgens hem is UNIT4 de eerste partij die zich echt concentreert op en investeert in deze sector. Ze focussen zich hierbij op een enkele en organisatiebrede oplossing die speciaal is ontwikkeld om met verandering om te gaan. “De flexibiliteit van onze software, gecombineerd met onze kennis van de sector en de Flexible Service Delivery methode, ondersteunt shared service-initiatieven en cloud-diensten.”
UNIT4 heeft een wereldwijd educatief plan ontwikkeld waarbij alle basis-oplossingen worden gebouwd op het UNIT4 Agresso ERP platform. In aanvulling op Finance, HR en Project Management, komt UNIT4 met Agresso Research Costing and Pricing. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met twee van de meest vooraanstaande universiteiten in de wereld. Het is speciaal ontworpen om organisaties te helpen bij het beheren van de kosten en prijzen die in verband staan met het aanvragen van subsidies voor een onderzoek.

Bron: Nieuwsbank