Unit4 komt met een nieuwe app om zorgverleners in de ouderen- en gehandicaptenzorg nog beter te ondersteunen. Met deze app volstaan een paar handelingen om direct de noodzakelijke cliëntgegevens op te vragen en de belangrijke administratieve activiteiten te registreren. De Cura App, die op meerdere besturingssystemen kan draaien en is geïntegreerd met Unit4 Cura Suite, kwam in samenwerking met CareConnections tot stand.

Het verlenen van zorg brengt voor zorgverleners ook altijd administratief werk met zich mee. Dit kost te vaak nog te veel tijd. Ook is de kans op fouten groter als de registratie later op de dag plaatsvindt, mede omdat dan vaak gegevens van meerdere cliënten verwerkt moeten worden. “Daarom willen zorgverleners de gegevens bij voorkeur éénmalig en direct verwerken op de plaats waar zij de zorg daadwerkelijk verlenen”, zegt Hans ter Brake van Unit4. “Niet zoals zo vaak gehoord anywhere, anytime en any device maar: ‘just in time’, op de ‘point of care’ en met het ‘preferred device’.”

Snel rapporteren
Unit4 ontwikkelde de Cura App in nauwe samenwerking met zorgverleners. Eenvoud en snelheid in gebruik stonden hierbij voorop. Alle benodigde informatie over de cliënt is op te vragen en bij te werken via een tablet of smartphone. Zorgverleners kunnen daarnaast ook hun planning, inclusief doelen en rapportages, inzien en bewerken.

Offline werken
Ook als er geen publieke dataverbinding mogelijk is, kunnen zorgverleners met de Cura App werken. Zodra er wel verbinding is, synchroniseren de gegevens weer. Daardoor zijn alle gegevens altijd in te voeren en op te vragen. Hiervoor gebruikt Unit4 het Microsoft cloud platform Azure.

Geschikt voor diverse werkwijzen
Zorgorganisaties bepalen zelf welke mogelijkheden in de app ze aan hun medewerkers beschikbaar stellen. Dit is zelfs in te regelen per groep van medewerkers en zelfs individueel. Daarnaast kan de Cura App omgaan met verschillende werkwijzen in de zorg. “De Cura App zorgt voor lastenverlichting en tijdbesparing voor zorgverleners”, stelt Ter Brake. “We stellen zorgverleners in staat om op de plaats waar zij de zorg verlenen toegang te hebben tot alle benodigde gegevens en ook alle benodigde registraties te kunnen doen. De Cura App is daarmee ook een goed hulpmiddel voor zorgorganisaties die sturende activiteiten toenemend bij hun medewerkers willen leggen.”

Bron: Unit4