UNIT4 introduceert Agresso Research Costing and Pricing. De oplossing is ontwikkeld in samenwerking met de universiteiten van Cambridge en Oxford en speciaal ontworpen om kostenberekeningen en financiering van onderzoeksprojecten te vereenvoudigen.

Agresso Research Costing and Pricing maakt op een eenvoudige en nauwkeurige manier kostenramingen van een onderzoeksproject. De kostenbesparingstool is zowel on premise als in de cloud beschikbaar en biedt een samenhangend beeld van onderzoekskosten zoals gegevensinput, -output en interpretatie. Vanwege de meertaligheid van de software en de mogelijkheid om meerdere valuta in te voeren, is de oplossing zeer geschikt voor internationale projecten.

“Voor universiteiten wordt het doen van wereldwijd onderzoek steeds belangrijker”, stelt Paul Dampiers, Management Information Services Director van de Universiteit van Cambridge. “Daarnaast worden organisaties flink aangemoedigd om de volle prijs te vragen voor onderzoek. Zowel op de universiteit van Oxford als op die van Cambridge realiseren we ons dat technologie het maken van een nauwkeurige kostprijsberekening eenvoudiger maakt. Vanwege de goede reputatie, het bewezen trackrecord en de wil om te investeren in de onderzoekssector hebben wij voor UNIT4 gekozen.” Beide universiteiten worden gezien als early adopters van de technologie. De universiteit van Cambridge heeft de pilot inmiddels gestart.

Om er voor te zorgen dat gebruikers het programma op de juiste manier gebruiken, biedt Agresso Research Costing and Pricing online recensiemogelijkheden, een ingebouwd goedkeuringsmechanisme en workflow aan. Het geïntegreerde goedkeuringsmechanisme versnelt de communicatie tussen de verschillende partijen en bevordert en waarborgt de nauwkeurigheid van de kostenberekeningen om de succeskansen te vergroten.

Door onder andere gebruik te maken van salarisinformatie, overhead, facilitaire kosten en aannames over de inflatie, worden op een eenvoudige manier de werkelijke kosten van een onderzoeksproject bepaald. Door vervolgens vooraf bepaalde sjablonen over de inkomsten waarin de verschillende sponsorafspraken worden weergegeven toe te passen, wordt de prijs die een geselecteerde sponsor voor een projectactiviteit moet betalen, berekend.

“Dit proces was vooral een samenwerking met UNIT4”, aldus Dr. Glenn Swafford, Director of Research Services aan de Universiteit van Oxford. “Samen met de Universiteit van Cambridge hebben wij met UNIT4 gewerkt aan een oplossing die een uitgebreid, volledig en transparant beeld geeft van de kosten. De software is geschikt voor complexe samenwerkingen, meerdere financiers en verschillende valuta. Het helpt gebruikers om betere beslissingen te nemen.”

Vanwege de flexibiliteit van de oplossing is deze eenvoudig aan te passen aan het gewenste onderzoeksmodel. Hierdoor is de oplossing altijd en overal beschikbaar voor projectleden.

“Deze oplossing is het resultaat van twee jaar hard werken en een mooie samenwerking tussen UNIT4 en twee zwaargewichten uit de onderzoekssector”, zegt Darren Hunt, Head of Global Sales for Education van UNIT4. “Het resultaat is een eenvoudig te implementeren, goed ondersteunde en flexibele oplossing die het complexe proces van kostprijsberekening voor organisaties gaat vereenvoudigen.”

 

Bron: Unit4