Unit4 Scenario Advies UNIT4 heeft een overeenkomst gesloten met MoneyView voor de integratie van de vergelijkingssoftware AeQuote in de adviessoftware UNIT4 Scenario Advies.

Financieel intermediairs die werken met de adviessoftware van UNIT4 kunnen door de integratie met AeQuote direct een onafhankelijke tariefvergelijking doen voor tientallen verzekeringen en spaar- of beleggingsproducten voor financial planning.

Het gekozen product wordt direct administratief verwerkt in UNIT4 Scenario Advies waarna een volledig onafhankelijk adviesrapport eenvoudig is te genereren. Vervolgens kan het intermediair de bemiddelingsfase starten. Door de schriftelijke vastlegging van het advies en door het vergelijken van een relevant deel van de markt voldoet het intermediair aan de richtlijnen van de AFM en kan tegelijk efficiënter werken.

De integratie bespaart het intermediair dubbel werk en voorkomt fouten als gevolg van het foutief overnemen van gegevens. Voor de vergelijking van hypotheken en hypotheek gebonden producten blijft integratie van de Nationale Hypotheek Databank van UNIT4 in Scenario Advies bestaan.

Fred Lingg, directeur UNIT4 Financiële Intermediairs: “De samenwerking met MoneyView geeft gebruikers van UNIT4 Scenario Advies een extra toegevoegde waarde. Ze kunnen nu nog efficiënter de rol van onafhankelijk adviseur op zich nemen en daarmee hun dienstverlening uitbreiden. Niet enkel onafhankelijk advies maar ook directe bemiddeling voor het product dat het beste past bij de klant.”

Pepijn van Kleef van MoneyView: “We zijn blij met de samenwerking met UNIT4. Alle financieel intermediairs die werken met UNIT4 Scenario Advies kunnen straks gebruik maken van objectieve tariefvergelijking en door de integratie nog efficiënter werken. Als potentiële klanten zien dat alle relevante aanbieders in het advies worden opgenomen zullen ze minder geneigd zijn om verder te shoppen.”

De integratie van AeQuote van MoneyView in UNIT4 Scenario Advies is medio 2015 beschikbaar.

 

Bron: Unit4