ITMotive

Samenwerking resulteert in totaaloplossing voor merkdealers binnen automobielbranche

UNIT4 heeft met ITmotive Group een partnerovereenkomst gesloten. ITmotive ontwikkelt, implementeert en ondersteunt automatiseringsoplossingen voor de automobielindustrie in de Benelux. Het resultaat van de partnerovereenkomst is een integratie van de financiële oplossing UNIT4 Multivers in I’Car DMS, het Dealer Management Systeem (DMS)-pakket van ITmotive.

De boekhoudsoftware UNIT4 Multivers is aangepast aan de specifieke behoeften van merkdealers en volledig geïntegreerd in I’Car DMS. Een merkdealer heeft in de meeste gevallen vier afdelingen: werkplaats, magazijn, verkoop en de financiële administratie. I’Car DMS bood al IT-ondersteuning voor de eerste drie onderdelen. Met UNIT4 Multivers beschikken dealers nu over ondersteuning voor de volledige organisatie.

“Wij zijn gespecialiseerd in dealer-automatisering en UNIT4 excelleert in boekhoudsoftware”, zegt Oscar Derksen, directeur van ITmotive. “Door UNIT4 Multivers te integreren in I’Car DMS combineren we het beste van twee werelden. Zo bieden we onze klanten een totaaloplossing van de hoogste kwaliteit. UNIT4 denkt mee, is erg betrokken bij de integratie en kan flexibel branchespecifieke aanpassingen doen. Dat maakt het een prettige samenwerking.”

“Door de samenwerking kunnen we UNIT4 Multivers perfect afstemmen op de behoeften van merkdealers”, zegt Fred Loos, sales en marketingmanager bij UNIT4. “We verwachten dankzij deze partnerovereenkomst toegang te krijgen tot nog een groter marktaandeel in deze branche.”

ITmotive heeft onlangs een raamovereenkomst met twee grote merkimporteurs getekend en daardoor toegang tot driehonderd autodealers voor de implementatie van I’Car DMS. De real-time integratie van een goed financieel pakket in het Dealer Management Systeem van ITmotive was hierbij een vereiste en heeft bijgedragen aan deze overeenkomst.

Bron: Unit4