UNIT4 en Faster Forward hebben samen nieuwe klantbedieningsoplossingen voor de Faster Forwardadviesmarkt gerealiseerd. Daartoe zijn beide softwareleveranciers een strategische samenwerking aangegaan. Het resultaat van de krachtenbundeling is integratie van de adviessoftware UNIT4 Scenario en de CRM & workflow-software Elements van Faster Forward. Hierdoor ontstaat een complete oplossing voor de hypotheek-, en financieel adviseur. Zij kunnen hiermee hun klanten volledig betrekken in het adviestraject via een gepersonaliseerde digitale klantomgeving.UNIT4 en Faster Forward zijn beiden op hun eigen terrein marktleider binnen de hypothekenmarkt. Door hun krachten te bundelen ontstaat financiële adviessoftware die een geïntegreerde oplossing biedt voor hypothecair en financiële planning advies, administratie, CRM en ontsluiting via internet. Klanten kunnen zich zo via internet oriënteren op een hypotheek voordat ze een afspraak maken. Ook kunnen ze tijdens het adviestraject online op de hoogte blijven van vorderingen. Dat levert zowel de consument als de adviseur tijdwinst op en zorgt voor een betere voorbereiding met moderne communicatiemiddelen.

Hypotheek Visie, die reeds jaren Elements en Efdece gebruikt, heeft besloten om met UNIT4 Scenario advies te gaan werken. De vijftig franchisewinkels van deze organisatie zullen als eerste met de geïntegreerde software gaan werken.

Fred Lingg, directeur UNIT4 Financiële Intermediairs: “Veel hypotheek – en financieel adviseurs werken met onze hypotheekadviessoftware en maken daarnaast gebruik van de CRM-software van Faster Forward. Door de samenwerking ontstaat een geïntegreerde oplossing waarmee deze adviseurs nog efficiënter kunnen werken en wij nog beter tegemoet kunnen komen aan de wensen van onze klanten.”

André van de Nieuwenhuijzen, algemeen directeur van Faster Forward: “Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. We richten ons met name op nieuwe klantbedieningsoplossingen in de financiële kolom. Met deze gecombineerde oplossing zetten wij een toekomstgerichte oplossing in de markt, waardoor wij ons marktaandeel aanzienlijk kunnen laten groeien.”

Joost van Rooy, directeur Hypotheek Visie: “De samenwerking tussen UNIT4 en Faster Forward is zeer positief. Het is een teken dat beide partijen deze nieuwe vorm van klantbedieningsoplossingen in zijn geheel omarmen en willen ondersteunen met de best mogelijke oplossing. Wij verwachten een optimale klantbeleving en denken ons marktaandeel aanzienlijk te kunnen zien groeien”

De geïntegreerde oplossing UNIT4 Scenario en Elements is vanaf oktober 2014 beschikbaar.