Typhone.nl, de grootste online telecom webwinkel in Nederland, stapt over op Microsoft Dynamics AX. Edan Business Solutions verzorgt de implementatie van de ERP-oplossing om de complexe bedrijfsprocessen van Typhone te stroomlijnen. 

Edgar Hofstee, Algemeen Directeur Typhone E-Concepts B.V.: “Door de razendsnelle ontwikkelingen in de telecommarkt en toenemende servicebehoeften van klanten, hebben wij gekozen om onze ERP-oplossing te vervangen door een nieuwe oplossing waarbij we een efficiëntere en betrouwbaardere bedrijfsvoering kunnen borgen en meer service kunnen bieden aan onze klanten. Daarnaast stelt een nieuwe oplossing ons beter in staat om onze groeiambities te kunnen verwezenlijken, waarbij internationale uitrol een belangrijk speerpunt is. ERP heeft de reputatie betrouwbaar en degelijk te zijn, maar ook enigszins star. Nu richten we het zo in dat we aan de achterkant vertrouwen op de stabiele ERP-oplossing van Edan en aan de voorkant op software van ons eigen development team, dat snel kan reageren op ontwikkelingen in de markt”.

Typhone heeft te maken met ingewikkelde prijsberekeningen en orderverwerkingen. Het bedrijf verkoopt niet alleen mobiele toestellen, maar ook de daaraan gekoppelde abonnementen. Daarbij zijn er de laatste jaren enorm veel keuzemogelijkheden en verschillende soorten bel- en databundels bijgekomen. Typhone moet ook rekening houden met procedures en abonnementsconstructies van de telecomproviders, die allemaal hun eigen aanpak en richtlijnen hanteren. Dit alles stelt de nodige eisen aan een automatiseringssysteem, dat moet zorgen voor sluitende processen en informatiestromen. Om al deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, viel de keuze van Typhone op Microsoft Dynamics AX en implementatiepartner Edan, die de oplossing specifiek voor de business processen van Typhone heeft ingericht.

“De keuze is op Edan gevallen, omdat dit bedrijf eruit sprong als de meest professionele en ervaren partner, met een sterke visie op de toekomst én op ontwikkelingen in de retailmarkt. Daarnaast was er met de mensen van Edan direct een goede match”, zegt Edgar Hofstee.

Sander van Oversteeg, directeur Edan Nederland: “Microsoft heeft zwaar geïnvesteerd in het fijn slijpen van de Dynamics AX functionaliteit voor de retailmarkt. Dat zorgt voor een solide basispakket dat we voor Typhone hebben ingericht. Daarnaast hebben wij al ERP-implementaties gedaan in de telecomsector in België, waardoor we de nodige kennis van de markt hebben kunnen laten zien: voor Typhone eveneens argumenten om voor ons te kiezen.”

Het implementatietraject is in mei van start gegaan en duurt naar verwachting 9 maanden.

Bron: Edan Business Solutions.