Bron: Twinfield

Marktleider online boekhouden zet versterkt in op groeistrategie

Hoevelaken, 16 januari 2013 –

Wolters Kluwer heeft Frank van der Woude benoemd tot Managing Director van Twinfield Nederland (www.twinfield.nl), de grootste Europese cloud-based dienst voor accounting professionals. De groeistrategie van Twinfield is gericht op de ontwikkeling van de volgende generatie online boekhoudsoftware en collaborative cloud-based oplossingen voor de komende jaren. Wolters Kluwer maakt op deze manier Twinfield-oprichter en CEO André Kwakernaat vrij om zich volledig te richten op de doorontwikkeling van accounting software tot een vrijwel volledig geautomatiseerd boekhoudproces in Nederland en op Europees niveau. De ontwikkeling van cloud-oplossingen is van groot belang voor de groeistrategie van Wolters Kluwer Tax & Accounting.

Twinfield’s groeistrategie is erop gericht dat het binnen enkele jaren voor elke MKB ondernemer mogelijk moet zijn om plaats- en tijdonafhankelijk op basis van actuele gegevens zijn/haar bedrijf aan te sturen. Daarvoor is volledige doorautomatisering van het boekhoudproces noodzakelijk zodat een ondernemer simpeler, sneller en eenvoudiger de boekhouding kan doen. De verwachting is dat de eerste onderdelen van deze nieuwe generatie online boekhoudsoftware aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar operationeel worden, waarmee een belangrijke stap richting het zogeheten ‘boekhoudloze tijdperk’ wordt gezet.

André Kwakernaat is blij met de komst van Van der Woude. “Zijn aantreden heeft alles te maken met de potentie van de onderneming. De succesvolle visie en strategie zorgen er al jaren voor dat Twinfield een voortrekkersrol vervult op het gebied van online boekhouden. Frank van der Woude heeft zich bewezen als bekwaam bestuurder en zal met zijn internationale ervaring de groei van Twinfield optimaal kunnen begeleiden. Samen met Henk van Erp en diens grote ervaring op het gebied van Services, hebben we een uitstekend team.”

Frank van der Woude (1965), studeerde bedrijfseconomie in Amsterdam en heeft zo’n 20 jaar ervaring in directiefuncties bij bedrijven als Fujitsu-ICL, Philips, Imtech, Watermark en Qurius. Hij is bovendien internationaal georiënteerd en werkte onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Oost Azië, Oostenrijk en Nederland. Van der Woude was als ondernemer betrokken bij een aantal innovatieve jonge bedrijven, waaronder EverywhereIM en Sunzi.

Frank van der Woude: “Twinfield is en blijft toonaangevend met innovatieve cloud-oplossingen voor accountants en MKB. Gezien de sterk veranderende rol en positie van de accountant in de komende jaren, kijk ik erg uit naar de uitdaging binnen Twinfield, om samen met het Twinfield team, de sterke positie en het marktleiderschap uit te bouwen.”

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield richt zich op flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier informatie gedeeld tussen administratie- of accountantskantoor en ondernemers. Voor meer informatie zie www.twinfield.nl.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer Tax & Accounting is ’s werelds grootste aanbieder van informatie, software, oplossingen en diensten op het gebied van belastingen, accounting en audit. De divisie, met hoofdkantoor in Riverwoods, Ill. in de Verenigde Staten, biedt oplossingen waarin lokale kennis met toonaangevende technologische oplossingen wordt gecombineerd; hiermee kunnen professionals over de gehele wereld hun weg vinden in het woud van complexe regels en vereisten en op accurate en efficiënte wijze voor naleving zorgen. Professionals van bijv. accountantskantoren, fiscale professionals, overheidsinstanties, afdelingen die zich bezig houden met belastingen, administratie en financiën/audits gebruiken de workflow oplossingen van Wolters Kluwer Tax & Accounting om hun productiviteit te verhogen en hun klanten een betere dienstverlening te bieden. Voor meer informatie zie www.wolterskluwer.com