Inzet van RES voor een naadloze werknemerservaring voor de digitale werkplek bevordert innovatie

RES SoftwareRES Software, het toonaangevende technologiebedrijf voor de digitale werkplek, heeft vandaag aangekondigd dat het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau USPTO (United States Patent and Trademark Office) twee octrooien zal verlenen aan RES Software voor de technologische innovaties Dynamic Rule Management en Taskbar Affinity van het bedrijf. Dit brengt het totaal aantal verleende unieke octrooien voor RES Software op zeven, terwijl een aantal andere patentaanvragen in behandeling zijn.

Bob Janssen, oprichter en Chief Technology Officer van RES Software:

“RES Software is gericht op technologie die de digitale werkplek beheert om mensen een naadloze ervaring te bezorgen, waardoor ze kunnen werken op de manier waarop ze moeten werken – vanaf welk apparaat dan ook en overal. Deze technologische innovaties zijn van cruciaal belang voor het efficiënter leveren van de best mogelijke gebruikerservaring.”

RES Software heeft een ‘Notice of Allowance’ ontvangen van het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau USPTO waarin staat dat beide octrooien zullen worden verleend; dit vindt normaal gesproken binnen een paar maanden plaats. De twee octrooien voor RES Software, die nu in de laatste fase zijn aangeland, worden hieronder beschreven.

Dynamic Rule Management
Octrooi nr. US20140007139
2012 voor RES Workspace Manager
www.google.com/patents/US20140007139

Deze technologie wordt gebruikt door RES Workspace Manager voor de optimalisering van het middelenbeheer voor de beveiligingsstructuur. Een whitelist voor applicaties kan bijvoorbeeld 60.000 regels bevatten die bepalen welke applicaties, door wie en onder welke omstandigheden kunnen worden uitgevoerd. Deze regels zijn cruciaal voor het beveiligen van de werkplek en het beschermen van het bedrijf tegen onzorgvuldig acties van gebruikers. Met Dynamic Rule Management laadt RES Workspace Manager deze regels zoals nodig is, in plaats van alles in één keer, waardoor de machinemiddelen geoptimaliseerd worden en ervoor gezorgd wordt dat de ervaring van de gebruiker soepel verloopt en naadloos is. Met deze innovatie kunnen klanten van RES Workspace Manager complexe beveiligingsregels beheren om het bedrijf te beschermen, zonder dat de manier waarop het flexibele personeel dient te werken belemmerd wordt.

Taskbar Affinity
Octrooi nr. US20120005269
2011 voor RES Virtual Desktop Extender (VDX)
www.google.com/patents/US20120005269

Dit is een uitbreiding van RES Virtual Desktop Extender (VDX) waarmee een gebruiker de gebruikte applicaties kan herschikken, door ze naar verschillende werkplekken en/of sessies te slepen. Denk bijvoorbeeld aan het werk van handelsmakelaars in de financiële sector. Zij maken gebruik van een aantal financiële en makelaarsapplicaties en bedienen meerdere monitoren en remote desktops. Het kan vaak voorkomen dat zij een applicatie op een monitor en remote desktop openen en deze vervolgens moeten kunnen bekijken op een andere monitor. Met behulp van Taskbar Affinity kunnen zij deze applicatie van de ene monitor en remote desktop slepen naar een andere monitor en desktop. Deze gemengde gebruikerservaring is in snel tempo gemeengoed aan het worden. De technologie moet worden aangepast om deze omgevingen uit de echte wereld te ondersteunen en zorgen voor flexibiliteit en productiviteit van de werknemers.

Bron: RES Software