Business Software en CloudDe globale omzetgroei in business software blijft achter bij de economische groei wat zal leiden tot verdergaande schaalvergroting door fusies en acquisities

De omzet van zakelijke software omzet in Nederland toont sinds 2007 wisselende groei, met een groot aandeel van SAP in deze groei. De hoge winstgevendheid van de software sector is de laatste jaren volledig  intact gebleven al vertalen zwakke jaren zich direct in lagere marges. De financiële kracht en de solvabiliteit van de softwaresector is zeer groot en beter dan in 2006. Er liggen tientallen miljarden euro en dollars op de plan die niet geïnvesteerd worden. Financiering van software sector is steeds meer in handen van private equity. Defensieve ERP leveranciers steunen op maintenance omzet en houden innovatie tegen.

Cloud ontwricht

Dat blijkt uit dit onderzoek naar de financiële prestaties van 20 leveranciers van zakelijke- en ERP software, waaronder de marktleiders SAP, Oracle, Infor, Intuit, Sage en Microsoft en een aantal Nederlandse spelers. Het onderzoek is uitgevoerd door AME Research.

De marktleiders staan op een keerpunt en moeten hun bedrijfsmodellen aanpassen want de echte Cloud leveranciers zoals Salesforce, Netsuite en Workday groeien veel harder. De Cloud ontwricht bestaande verhoudingen en verdienmodellen.

Dit onderzoek biedt een andere invalshoek op de markt van business software, in 2015. Het complete rapport kunt u aanvragen via AME Research.

Wilt u ter ondersteuning van uw software selectie traject ook weten hoe de pakketten beoordeeld worden door hun eindgebruikers? Vraag dan de management samenvatting van ons onderzoek “ERP in de Praktijk: gebruikerstevredenheid, voordelen en vooruitzichten”.