60 procent van de IT-beslissers geeft aan op dit moment nog bezig te zijn met het virtualiseren van bedrijfskritische applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en EMC onder 115 Nederlandse IT-beslissers. In dit onderzoek is antwoord gegeven op de vraag waar organisaties staan in de transitie naar een software defined infrastructuur. 30 procent van de IT-beslissers zegt een hybrid cloud ontwikkeld te hebben, 28 procent gebruikt public cloud services, 20 procent heeft een private cloud ontwikkeld en 10 procent geeft aan een software defined datacenter ontwikkeld te hebben.

Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus: “Organisaties zijn lange tijd terughoudend geweest in het virtualiseren van bedrijfskritische applicaties, maar durven nu massaal de stap te zetten. Dit zien we met iedere nieuwe ontwikkeling. De transitie naar een software defined infrastructuur staat nog in de kinderschoenen, maar IT-beslissers moeten zich nu al gaan afvragen wat de technologie voor hun infrastructuur kan betekenen. Oplossingen die de flexibiliteit verhogen en de beheerslast verlagen, helpen bij het aantonen van de toegevoegde waarde van de IT-afdeling. Met software defined integreren de domeinen access, connectivity en datacenter volledig, waarbij de flexibiliteit toeneemt, maar tegelijkertijd ook de complexiteit. De eisen aan de infrastructuur veranderen echter niet, deze moet optimaal functioneren en volledig in dienst staan van de business. Het is essentieel dat IT-managers deze eisen in kaart brengen en bepalen of een software defined infrastructuur nu of in de toekomst uitkomst biedt.”

Coen Bos, country manager EMC Nederland: “De eerste stappen naar een software defined infrastructuur worden nu gemaakt en ik verwacht dat de volgende stappen, op weg naar een volledige software defined infrastructuur, snel volgen. Automatisering van het datacenter is de enige mogelijkheid om de snelheid van nieuwe toepassingen te kunnen blijven leveren. Om relevant te blijven en zich voldoende te kunnen onderscheiden, hervormen veel bedrijven hun business model naar de eisen van de nieuwe informatiewereld. Het benutten van de mogelijkheden van big data, social, cloud en mobile is essentieel. Voor elke organisatie is het van strategisch belang dat haar IT-afdeling deze kennis en vaardigheid snel ontwikkelt en kan toepassen, om hen zo succesvol te begeleiden in deze transformatie.”

Onderzoek
Om in kaart te brengen wat de meningen en uitdagingen zijn waar het om de technologische onderbouwing van de connected enterprise gaat, zijn 115 IT-beslissers ondervraagd over hun (IT-) organisatie en issues als bring your own device, connectivity, het datacenter, managed services, security en infrastructuur. De ‘connected enterprise’, een organisatie die altijd verbonden is met klanten, partners en (externe) medewerkers, is sterk in opkomst. CIO’s en IT-managers zijn ervan doordrongen dat oplossingen en uitdagingen als videoconferencing, unified communications, ‘bring your own’ en het remote kunnen draaien van applicaties vragen om een geïntegreerde connectiviteitsstrategie, waar ook de cloud, het datacenter en de netwerkinfrastructuur deel van uitmaken.

Bron: Telindus