Persbericht

Den Bosch, 18 februari 2013 – RES Software, marktleider in workspace virtualisatie software, ziet zijn omzet stijgen met 30% ten opzichte van 2011. RES Software groeide in alle regio’s, met in Noord-Amerika een record aantal verkopen en meerdere deals van meer dan $ 1 miljoen omzet in Q4.

RES Software bereikte in 2012 belangrijke mijlpalen, waaronder:

  • RES contracteerde France Telecom / Orange voor 100.000 gebruikers
  • RES contracteerde ‘s werelds grootste post- en logistieke dienstverlener
  • RES groeide met 26% in Europa
  • De investeringsregio’s van RES in Europa (regio’s buiten Nederland) boekte een aanzienlijke groei

Klaus Besier, CEO van RES Software, zegt: ‘Er zijn in de IT-industrie grote veranderingen gaande nu eindgebruikers een werkplek eisen die beter bij hun persoonlijke technologiekeuzes past. Consumerization of IT en technologieën voor hybride eindgebruikers brengen echter ook veiligheidsrisico’s en wettelijke uitdaging met zich mee die enterprise IT onder druk zetten. RES Software zorgt voor een revolutie in de manier waarop IT-professionals innovatieve, flexibele en betrouwbare oplossingen aanbieden die zakelijke gebruikers vandaag de dag eisen. We veranderen de manier waarop workspace technologieën worden geleverd. En deze veranderingen komen op steeds grotere schaal voor.’

RES Software implementeerde in 2012 een strategische deal ter waarde van $ 3,5 miljoen met een Fortune 20 bedrijf en tekende een record aantal nieuwe klanten waaronder France Telecom/ Orange, Aetna verzekeringen, Universiteit van Pittsburgh Medical Center en het conglomeraat JN Data. Daarnaast sloot het bedrijf in het vierde kwartaal veel nieuwe overeenkomsten waarvan vier met een omzet van meer dan $ 1 miljoen. Grote opdrachten heeft RES Software in toenemende mate gewonnen van concurrerende oplossingen. Klanten kiezen voor RES Software vanwege de uitgebreidere oplossingen en goede klantenservice. RES Software virtualiseert niet alleen de user workspace, maar biedt ook een gemakkelijke manier om de levering van diensten op het bureaublad van de gebruiker te automatiseren. IT-professionals hebben hierdoor veel meer profijt van hun investering, in vergelijking met concurrerende oplossingen.

Dankzij de uitbreiding van het RES ontwikkelingsteam met het development center in Boekarest, Roemenië is RES Software in 2012 in staat geweest een agressieve tijdsplanning voor productlanceringen en –verbeteringen te hanteren, waaronder de introductie van RES HyperDrive, RES Automation Manager 2012 en RES Workspace Manager 2012.

RES Software investeerde ook in het management van de organisatie met de benoeming van Steve Morton als CMO. Steve vult het management team aan met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van IT-software productstrategieën. Hij zal zich richten op marketing- en brandinginitiatieven en leiding geven aan de wereldwijde corporate- en fieldmarketing teams. Steve was recentelijk VP Product Marketing bij Symantec en had daarvoor leidinggevende functies bij Altiris, Peregrine Systems en Folio Corporation. Met Steve is het managementteam compleet en is de organisatie klaar voor het doorzetten van een versterkte groei in 2013.

‘Verouderende softwareplatformen, hoge kosten, complex pc-beheer, de opkomst van nieuwe apparaten en de virtualisatie van desktops en applicaties zetten bedrijven aan om op zoek te gaan naar eenvoudigere manieren om hun IT-diensten aan de eindgebruikers te leveren.’, zegt Steve Morton. ‘Gebruikers van corporate IT-diensten en de IT-beheerders die ze leveren realiseren zich dat de dagen van kleinschalige handmatige leveringen voorbij zijn. De industrie beweegt zich richting grootschalige virtualisatie van user workspaces, automatisering van diensten en een gebruiksvriendelijke, kostenbesparende levering via het “IT Store”-principe. RES Software heeft voor 2013 veel nieuwe en verbeterde producten gepland staan die de manier waarop de industrie zaken doet verder zal veranderen. Ik ben gemotiveerd en enthousiast om bij te dragen aan de grote invloed die onze producten en berichten op de markt zullen hebben.’

De workspace virtualisatieoplossing van RES Software stelt IT-afdelingen in staat om de belangrijkste elementen van de computerervaring van een gebruiker centraal te leveren, beheren en beveiligen, onafhankelijk van werkstijlen en apparaten. Door gebruik te maken van de RES Software workspace virtualisatie oplossing kunnen organisaties hun IT-beheer en beveiliging verbeteren, de frustratie van de eindgebruiker verminderen en de algehele ROI verbeteren.