Papierloos facturerenTIE Kinetix heeft een nieuwe webomgeving rondom papierloos factureren gelanceerd. Als initiatiefnemer van het eerste uur op het gebied van e-invoicing wil TIE Kinetix met deze portal leveranciers aan overheid, gemeenten en aangesloten bedrijven een mogelijkheid bieden om onderling veilig en kosteloos te factureren. Na een jarenlange samenwerking met Logius kan www.papierloosfactureren.nl nu als zelfstandige en onafhankelijke oplossing worden aangeboden.  

Ieder jaar worden er miljoenen facturen naar overheid, gemeenten en bedrijven gestuurd. Deze facturen worden voor een groot deel nog handmatig verwerkt. Om kosten en tijd te besparen, stimuleert de overheid bedrijven elektronische facturen te verzenden naar overheid en gemeenten. Facturen hoeven niet langer te worden geprint of gearchiveerd en bedrijven zijn niet langer afhankelijk van derden. Hiermee kunnen besparingen oplopend tot 50% worden gerealiseerd.

De nieuwe website van papierloosfactureren.nl stelt zowel de leverancier als de afnemer in staat om via dit portaal facturen uit te wisselen. Veilig, snel en betrouwbaar. Door aansluitingen op Digipoort, Simplerinvoicing en het TIE Kinetix Business Network is er geen enkele beperking om direct gebruik te kunnen maken van deze oplossing. Met een directe aansluiting op uw eigen ERP omgeving die uw financiële processen, zoals factureren, betalingen en boekhouding beheert, maakt u het gehele proces papierloos.

Natascha Heijboer, Country Manager Benelux van TIE Kinetix:

“Met dit portaal maken we het gebruik van e-invoicing heel laagdrempelig en kunnen overheid en bedrijfsleven echt invulling geven aan een gestructureerde en vooral duurzame oplossing om het aantal papieren facturen omlaag te brengen. Het vraagt vaak hoge automatiseringsinvesteringen om elektronische facturatie mogelijk te maken. Met deze online oplossing wordt elektronisch factureren met de overheid en bedrijfsleven bereikbaar voor iedereen.” 

Bron: TIE Kinetix