Internationaal groente en fruitbedrijf The Greenery is overgeschakeld op SAP ERP als centraal bedrijfsinformatiesysteem. The Greenery ondersteunt hiermee al haar kernprocessen, van in- en verkoop tot logistiek en financiën. De inzet van SAP ERP helpt The Greenery om efficiëntere processen te realiseren en haar betrouwbaarheid als leverancier aan retail en handel te vergroten. Het bedrijf werkte al langer met SAP ERP in haar vestigingen Zaltbommel en Barendrecht. Ctac heeft uitgebreide ondersteuning verleend bij de bedrijfsbrede implementatie bij The Greenery.

The Greenery is een internationaal groente en fruitbedrijf waarvan de aandelen volledig in handen zijn van Coöperatie Coforta. Hierbij zijn 720 teeltbedrijven aangesloten. Samen met deze telers en de ruim 1.500 medewerkers heeft het bedrijf brede expertise in huis op het gebied van de teelt, het product, de retail, de consument en logistiek. The Greenery is onder andere actief in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Brazilie

Met de implementatie van SAP legt The Greenery een basis voor groei. Het bedrijf wil zich sterk profileren als betrouwbare partner van de retailers, onder meer door klanten direct vanaf de telerslocaties te beleveren. Het werken met SAP ondersteunt The Greenery daarin.

“Met deze stap kunnen we onze processen optimaliseren en op basis van informatie de keten beter besturen.”, zegt Albert Knol, CFO van The Greenery. “Door te kiezen voor één centraal systeem kunnen we onze leveringsbetrouwbaarheid verder verhogen. Werken met SAP leidt voor ons tot efficiëntere processen. Dat zagen we in Zaltbommel en Barendrecht, waar we al enige tijd met SAP werken. En dat wordt nu ook zichtbaar op de andere locaties.

“The Greenery opereert in de versmarkt met hoge volumes, korte leadtimes en strenge eisen aan tracking en tracing. Dat vereist een geavanceerde informatievoorziening en juiste procesondersteuning. Het bedrijf heeft daarvoor nu de basis gelegd met deze SAP
implementatie. Wij kijken ernaar uit om The Greenery ook in de toekomst verder te helpen met het continu optimaliseren van haar processen”, zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac.

 

Bron: Ctac