Persbericht

Microsoft heeft Tensing opnieuw gecertificeerd als Gold Partner in de competentie ‘Application Development’. Jaarlijks analyseert en beoordeelt Microsoft leveranciers en hun softwareproducten op verschillende criteria. Sinds 2006 heeft Tensing aan deze criteria voldaan en bewezen expertise van het hoogste niveau in huis te hebben. Microsoft heeft Tensing hiermee in de hoogste regionen van haar partnerprogramma geplaatst.

“Voor onze klanten en partners is deze status het bewijs dat onze ontwikkelaars voortdurend op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste trends en technieken op het gebied van softwareontwikkeling en deze succes-vol toepassen binnen onze oplossingen. Microsoft analyseert de Tensing-software grondig en verifieert de juiste toepassing van haar technologie. Daarnaast gaat Microsoft bij een groot aantal klanten van Tensing na of de geleverde software zich ook in de praktijk bewijst. Op beide punten zijn wij geslaagd. Daardoor hebben we opnieuw de Microsoft Gold Application Development-competentie behaald. Voor ons een belangrijke onderscheidende factor in de markt. We zijn heel trots op dit resultaat”, vertelt Dirk Verbeek, CTO Tensing.

Naast de innovatieve kwaliteiten worden de stabiliteit en veiligheid van de producten beoordeeld in combinatie met besturingssystemen van Windows en andere applicaties. Microsoft kent deze status alleen toe aan partners met de beste programmeerkwaliteiten in de Microsoft-omgeving. Als Gold Partner werkt Tensing nauw samen met Microsoft bij de ontwikkeling van haar oplossingen.

Het Microsoft Partner Network (MPN) is hét netwerk voor partners van Microsoft dat hen helpt bij het realiseren van organisatorische doelen. Jaarlijks kijkt Microsoft kritisch naar de regels voor deelname en de diverse competenties die zijn te behalen. In 2010 leidde dit tot een aanscherping van de regels en in 2012 tot een andere verdeling van de competenties. Zo zijn ISV (Independent Software Vendor), Web Development en Windows Development opgegaan in Application Development. De aanduiding Silver of Gold maakt het ook voor eindklanten makkelijker een softwarepartner te kiezen die beschikt over het juiste expertiseniveau. Voor het behalen van een competentie moeten partners onder andere beschikken over gecertificeerde medewerkers en hoog scoren op klanttevredenheid.

Over Tensing
Al meer dan 25 jaar ontwikkelt Tensing softwareoplossingen en adviseert zij haar relaties wereldwijd over de implementatie van oplossingen op het gebied van enterprise mobility en GIS. We bieden een groot aantal oplossingen op het gebied van mobiele werkorders, tracking & tracing, dispatch & scheduling, navigatie en berichtenverkeer. Organisaties in de sectoren Utilities, Field Service, Transport & Logistiek, Orde & Veiligheid en Overheid zien de toegevoegde waarde van Tensing’s oplossingen en haar adviserende rol hierin.

De ruim 80 Tensing-specialisten zetten zich in voor onze klanten vanuit het hoofdkantoor in Zaltbommel (Nederland) en twee kantoren in de USA. Meer informatie via www.tensing.com.