Persbericht

  • Oplossingen zijn gebaseerd op Hadoop en SAP HANA
  • Analyses mogelijk als cloud-dienst

Vianen, 28 februari 2013T-Systems presenteert op de CeBIT 2013 zes oplossingen die op big data-technologieën zijn gebaseerd. De oplossingen maken het voor klanten mogelijk om grote, ongestructureerde gegevensverzamelingen zeer snel te analyseren. Deze data kan afkomstig zijn uit tal van bronnen en mag bestaan uit alle mogelijke gegevenstypes (zoals social media- en videoportals). Een dergelijke analyse neemt via deze real-time oplossingen haast geen tijd meer in beslag.

Real-time gegevensanalyse
De oplossingen laten zien hoe real-time analyse te gebruiken is voor bijvoorbeeld campagnemanagement, financiële monitoring, voor utiliteitsbedrijven en andere dienstverleners en voor ‘genetwerkte’ voertuigen. Zo zorgt campagnemanagement ervoor dat organisaties miljoenen tweets, evenals andere social media-gegevens van over de hele wereld in hun analyses kunnen meenemen. De big-data-technologie analyseert bovendien zeer snel video- en audiobestanden op de aanwezigheid van vooraf gedefinieerde zoektermen.

In-memory technologieën
T-Systems levert vooruitstrevende technologieën voor het analyseren van big data. Het bedrijf gebruikt hiervoor zowel SAP HANA als Hadoop. SAP HANA biedt een enorme snelheid bij het analyseren van gegevens dankzij de speciale in-memory technologie. Hadoop kan grote hoeveelheden – met name ongestructureerde – gegevens verwerken.

De big data-oplossingen van T-Systems zijn ook beschikbaar vanuit de cloud. Cloud-datacenters in Duitsland die continu de bijzonder strenge Duitse wetgeving voor gegevensbescherming naleven, verzorgen al deze diensten.

CeBIT 2013
Al deze producten en diensten zijn van 5 t/m 9 maart live op de CeBIT te zien ( stand C26 van Deutsche Telekom in hal 4). De gehele aanwezigheid van Deutsche Telekom en T-Systems op de beurs is overigens CO2-neutraal. Deutsche Telekom compenseert alle CO2-uitstoot dat bij het opzetten en het gebruik van de stand vrijkomt volledig met koofstofreductieprojecten in het buitenland.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform