EINDHOVEN, 20 MAART 2013

65 procent van de bedrijven investeert in mobiliteit door de uitrol van smartphones en tablets. Tegelijkertijd investeert slechts 7 procent van de bedrijven de komende drie jaar in Mobile Device Management (MDM). Dat blijkt uit een wereldwijde studie die IDC in opdracht van ERP-leverancier IFS heeft uitgevoerd.

Het onderzoek laat zien dat het uitrollen van mobiele apparatuur de investeringsplannen van bedrijven domineert. Terwijl 65 procent van de respondenten kiest voor smartphones en tablets, verbetert slechts 7 procent de veiligheid door te investeren in MDM.

De studie noemt MDM als een kerncomponent van mobiliteitsoplossingen voor beveiliging, beleid en integratie naar backofficesystemen.

“Zonder een robuuste MDM-oplossing is het nagenoeg onmogelijk om een mobiel apparaat te beveiligen en data bij verlies of diefstal gedeeltelijk of geheel te wissen”, zegt Jason Andersson, programmadirecteur bij IDC. “Gezien de snelgroeiende hoeveelheid data die medewerkers ontsluiten via mobiele apparaten, is het opmerkelijk dat slechts 7 procent meldt dat MDM een focusgebied is voor strategische investeringen. Het is duidelijk dat de bewustwording rond beveiliging verbetering verdient nu we steeds mobieler worden.”

“MDM is in staat om beheer op afstand van bestaande apparatuur te ondersteunen, zoals het plaatsen van gebruikers in kioskmodus of het wissen van data op een gestolen of verloren apparaat”, zegt Martin Gunnarsson, directeur Research & Strategy bij IFS. “Niettemin omvat beveiliging ook cloud-oplossingen waar krachtige ingebouwde beveiliging ervoor garant staat dat alle communicatie versleuteld is en er geen bedrijfsdata en wachtwoorden in de cloud zijn opgeslagen. In sommige sectoren is het zelfs verboden om vertrouwelijke informatie vanuit de back-end naar mobiele apparatuur te sturen.”

Voor meer informatie over IFS en mobiliteit http://mobility.ifsworld.com/about/.

Over het onderzoek
Het onderzoek werd gehouden in negen landen (Zweden, Denemarken, Noorwegen, Polen, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Australië, de Verenigde Staten en Frankrijk). In totaal vonden 455 telefonische interview en webonderzoeken plaats in verschillende verticale sectoren. Het onderzoek richtte zich op CIO’s of IT-managers die beslissingsbevoegd zijn voor mobiele oplossingen, budgetten en strategieën. Zij gaven aan welke mobiele mogelijkheden zij momenteel aan medewerkers bieden en welke specifieke factoren er spelen bij het investeren in mobiliteitsoplossingen. Meer dan de helft van alle respondenten (52 procent) was afkomstig uit een van de volgende vijf verticale sectoren: industriële productie, procesindustrie, retail, bouw en serviceprovidermarkt.

Over IDC
International Data Corporation (IDC) is de wereldwijde leverancier van marktinformatie, adviesdiensten en events voor de IT-, telecommunicatie- en consumententechnologiemarkten. IDC helpt IT-professionals, managers en de financiële sector bij het nemen van op feiten gebaseerde beslissingen bij technologie-inkopen en bedrijfsstrategie. Er zijn meer dan duizend IDC-analisten in meer dan 110 landen. IDC levert al meer dan 47 jaar strategische informatie die klanten helpt om hun strategische doelen te behalen. IDC is onderdeel van IDG, het toonaangevende wereldwijde technologie-, media-, research- en eventbedrijf. Meer informatie is te vinden op www.IDC.com.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerd bedrijf (XSTO: IFS) opgericht in 1983. IFS ontwikkelt, levert en implementeert de ERP-suite IFS Applications™. Deze ERP-suite is een complete, op componenten gebaseerde oplossing. IFS richt zich op organisaties waar (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain of projecten. Het bedrijf werkt voor tweeduizend klanten in ongeveer zestig landen en heeft 2.800 medewerkers in dienst. IFS behaalde in 2012 een netto-omzet van 322 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.