StockholmOplossing zorgt voor eenduidige processen en efficiënte dienstverlening

UNIT4 heeft een vijftienjarig contract getekend met de Zweedse hoofdstad Stockholm. Met deze deal is 14,3 miljoen euro gemoeid. Alle stadsdiensten gaan gebruik maken van de ERP-software UNIT4 Agresso. Hiermee wil de stad een administratieve efficiencyslag maken. Een aantal afdelingen werkt al met een eerdere versie van Agresso; deze krijgen een update naar de meest recente versie. Vorig jaar sloot UNIT4 nog een soortgelijke deal met de Zweedse stad Göteborg.

Circa 10.000 gebruikers gaan met de nieuwe software werken. De stad doet zelf de systeemimplementatie en krijgt hierbij ondersteuning van UNIT4 en IT-dienstverlener Tieto. In mei 2015 zijn alle afdelingen naar verwachting over op Agresso.

“Door gebruik van een centraal ERP-systeem besparen we kosten en kunnen we efficiënter werken. Het is voor ons belangrijk om onze financiën zo effectief mogelijk in te richten, om een zo efficiënt mogelijke dienstverlening aan de burger te kunnen bieden. Transparantie is voor ons van groot belang. Daarnaast moeten onze systemen en processen voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om corporate toezicht.”

, aldus Gunnar Björkman, plaatsvervangend Chief Executive Office van de stad Stockholm.

“We zijn erg trots dat de stad Stockholm ons systeem heeft gekozen als het toekomstige platform voor financieel en performance management”, stelt Bert van der Zwan, Managing Director van UNIT4 Benelux. “Deze samenwerking laat zien dat onze inspanningen voor lokale overheden zijn vruchten afwerpt.”