De HRM-koppeling die in 2010 geïntroduceerd werd door het Zorg Initiatief als onderdeel van de geïntegreerde totaaloplossing voor het automatiseren van de administratieve processen rondom patiënten en medewerkers is nu als standaardkoppeling beschikbaar. De koppeling, die wordt aangeboden door AFAS Software, De Heer Software, ORTEC en Performation, bestond voorheen alleen als maatwerkoplossing.

De HRM-koppeling tussen AFAS Software, De Heer Software en ORTEC is een standaardkoppeling die bij alle zorginstellingen toepasbaar is. Personeelsgegevens worden binnen de HRM-software van AFAS eenmalig vastgelegd en zijn hierdoor snel beschikbaar in het Elektronische Cliënten Dossier (ECD) en het dienstroosterplanningssysteem. Wanneer een zorginstelling een nieuwe medewerker aanmaakt in AFAS Software, zitten die gegevens na synchronisatie direct in PlanCare van De Heer Software en in Harmony van ORTEC.

Eenvoudig en veilig

De eenmalige vastlegging van gegevens voorkomt dubbel werk en levert daardoor een tijds- en kostenbesparing op. Het biedt zowel de instelling als de cliënten zekerheid en veiligheid door eenduidig gebruik van de bron. Alleen geautoriseerde medewerkers hebben toegang tot bepaalde dossiers. De HRM-koppeling ontlast het applicatiebeheer, doordat bijvoorbeeld de afdelingsrechten van flexmedewerkers niet meer doorgevoerd hoeven te worden. Bovendien is de toegang tot dossiers goed en veilig geregeld en wordt de administratieve last van managers tot een minimum beperkt.

Zorginstelling NOVO

NOVO, een zorginstelling in het noorden van het land die de begeleiding en opvang van mensen met een verstandelijke beperking verzorgt, maakt al gebruik van de standaardkoppeling. Volgens Everhard Sprik, stafmedewerker informatievoorziening en systeemintegratie bij NOVO, biedt de HRM-koppeling veel voordelen. “We beschikken nu altijd over een zuiver bronsysteem. De koppeling bespaart veel werk aan de beheerkant en biedt veel flexibiliteit. Processen verlopen soepeler dankzij de standaardkoppeling. Wij werken sinds november 2012 met de koppeling en het werkt vlekkeloos. Ik ben heel tevreden over de oplossing.” Meer informatie is te vinden in de whitepaper over de standaard HRM-koppeling.

Vakbeurs Zorg & ICT

Van 13 tot 15 maart 2013 is het Zorg Initiatief aanwezig op Zorg & ICT in de Jaarbeurs Utrecht (stand 10.A028) en presenteert daar de nieuwe standaard HRM-koppeling.

 

Bron: Zorginitiatief