EU Privacy gevoelige informatieOp 21 mei a.s. organiseren Xillio en Somio deThemabijeenkomst EU Privacy Verordening over het analyseren, classificeren en waarde toevoegen aan ongestructureerde informatie. Deze bijeenkomst informeert en inspireert de aanwezigen via presentaties, demonstraties van oplossingen en discussies over de impact van nieuwe EU regelgeving op het gebied van privacy.

Het goed en gecontroleerd managen van privacygevoelige gegevens wordt van steeds groter belang. Vooral nu de EU General Data Protection Regulation binnenkort vernieuwd wordt. Boetes voor het niet voldoen aan de regelgeving worden vele malen hoger en bestuurders kunnen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld.

Somio heeft samen met Xillio vele jaren ervaring op het gebied van advies en technologie voor het analyseren, classificeren en waarde toevoegen aan ongestructureerde informatie. Veel privacyrisico’s zitten juist in deze ongestructureerde, ongecontroleerde omgevingen van informatie; file shares, e-mail, SharePoint, Dropbox enzovoort. Xillio en Somio hebben aanpak en technologie gecombineerd tot een oplossing om privacygevoelige informatie te identificeren binnen een organisatie.

Sjoerd Alkema, Product Manager Xillio:

“De aanpak en oplossing van Somio en Xillio, maakt het mogelijk snel inzicht te verkrijgen in waar welk type privacy gevoelige informatie zich bevindt. Vervolgens kan dat worden aangepakt en opgelost.”

Met intelligente tekst analyse worden zaken als BSN, rekeningnummer, naam en adressen, typen bestanden als CV’s eenvoudig uit de totale omgeving gelicht.

Om de discussie rondom dit onderwerp aan te gaan en hun aanpak en oplossing te presenteren, organiseren Xillio en Somio een themabijeenkomst.
De Themabijeenkomst EU Privacy Verordening informeert de aanwezigen over de impact van de nieuwe EU regelgeving op het gebied van privacy. Informatie, aanpak en technologie wisselen elkaar af. De aanwezigen worden bewust gemaakt van de uitdagingen en de mogelijkheden om deze aan te gaan. Een niet te missen ochtend voor Privacy officers, Secuirty officers, Informatiemanagers en anderen die met deze onderwerpen in aanraking komen.

Agenda-informatie:
Somio-Xillio presenteren:
Themabijeenkomst EU Privacy Verordening
Voor wie
:           CIO’s, Privacy Officers, Informatiemanagers, e.a.
Datum:                21 mei 2015
Tijd:                       9:00-12:30
Locatie:               Winkel van Sinkel, Utrecht

Programma:
09.00-09.15 
– Inloop
09.15-09.30 – Welkom door Koen van Hoogstraten (Principal Consultant bij Somio)
09.30-10.15 – Wijzigingen in privacywetgeving, impact op organisaties door Maurice Koetsier (Adviseur bij KPMG)
10.15-11.00 – Privacy in het onderwijs door Bas Kruiswijk (Adviseur bij Twynstra Gudde)
11.00-11.15 – Koffie
11.15-11.45 – Xillio USB-Stick Challenge door Sjoerd Alkema (Principal Consultant bij Xillio)
11.45-12.00 – Discussie
12.00-12.30 – Lunch

Aanmelden kan via deze link: http://somio.nl/gdpr/

Bron: Xillio