Bron: NederlandICT

Vooraanstaande mensen uit de Nederlandse softwarewereld ontmoetten elkaar dinsdag 19 maart tijdens een succesvol Productsoftware Jaarcongres 2013 in Zeist. De deelnemers luisterden naar keynotes van oa. Bernhard van Oranje (Levi 9), Bas van der Veldt (AFAS), Jos Andeweg (Unit4) en prof. Dr. Sjaak Brinkkemper (Universiteit Utrecht). Zij zijn allen lid van de Raad van Advies van de Software VOC van Nederland ICT.

Ondernemerschap, internationalisering en SaaS

De deelnemers stonden in interactieve sessies stil bij onderwerpen als ondernemerschap & management, internationalisering & export en de migratie naar SaaS. In de afsluitende paneldiscussie pleitte prof dr. Peter Apers (Universiteit Twente) voor het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van software. Gijs Willem Sloof (Stabiplan) waarschuwde voor de risico’s van het tekort aan hooggeschoolde softwareontwikkelaars voor de toekomst van de Nederlandse softwaresector.

Het congres werd afgesloten met de presentatie van het boek ‘Software Business Start-up Memories’, dat gaat over de succes- en faalfactoren van productsoftwarebedrijven.

Meer weten?

Op www.productsoftwarecongres.nl vindt oa. verslagen en foto’s van het congres. Het Productsoftware Jaarcongres 2013 is een initiatief van Sjaak Brinkkemper met medewerking van de Software VOC, het softwarenetwerk van Nederland ICT. Het congres werd georganiseerd door CKC Seminars.