Bedrijven sluiten strategische overeenkomst en ontwikkelen gezamenlijk platform

Den Haag, 31 januari 2013 — Software AG sluit een strategische overeenkomst met inQdo. Beide bedrijven zetten samen de oplossing inQdo Connect in de markt voor hogescholen en universiteiten. Deze oplossing is gebaseerd op webMethods, de applicatie- en business process-integratiesoftware van Software AG. inQdo Connect is een integratieoplossing voor onderwijsinstellingen, die kostenefficiënt is en gebaseerd op cloud-technologie. Hiermee krijgen  onderwijsinstellingen alle flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is voor het optimaal integreren van concernapplicaties en het gecontroleerd ontsluiten van data naar mobiele platformen.

Links aan tafel: Peter Perebooms, inQdo. Rechts aan tafel: Paul van der Waal, Software AG

inQdo is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van koppelingen tussen specifieke concernapplicaties die de onderwijsprocessen ondersteunen, zoals Blackboard, Syllabus+, diverse studenteninformatiesystemen en MS SharePoint. Software AG en inQdo bieden inQdo Connect exclusief aan onderwijsinstellingen aan, op basis van een vaste prijs per student per jaar. Daarvoor levert inQdo de software en infrastructuur, verzorgt de monitoring, het technisch beheer en de eerste-, tweede- plus derdelijns ondersteuning.

“Wij zijn heel trots op deze samenwerking. inQdo biedt Software AG de mogelijkheid om deze specifieke markt te benaderen”, zegt Paul van de Waal, Sales Director Nederland bij Software AG. “inQdo is een bedrijf met specifieke kennis van, en integratieoplossingen voor de onderwijsmarkt. Samen bieden wij de leidende integratietechnologie van Software AG, webMethods, gecombineerd met de onderwijskennis van inQdo, aan onderwijs- en kennisinstituten aan. Voor die instituten is het vanaf nu mogelijk om snel en tegen voorspelbare kosten een bewezen oplossing te gebruiken, die ook binnen het bedrijfsleven wordt ingezet.”

inQdo heeft voor de samenwerking met Software AG gekozen vanwege de hoge kwaliteit, snelheid van implementatie en duidelijke road-map van de software. “De focus van Software AG op integratie- en procesverbetering past perfect bij inQdo. De bewezen kwaliteit van webMethods biedt inQdo de mogelijkheid om een hoogwaardige en stabiele oplossing aan te bieden”, zegt Peter Perebooms Managing Partner bij inQdo.

####

Over inQdo
inQdo helpt organisaties met het simpeler en effectiever maken van bedrijfsprocessen. inQdo is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van alle koppelingen tussen applicaties die bedrijfsprocessen ondersteunen. Voor meer informatie: www.inqdo.com.

Over Software AG
Software AG (FRA: SOW) is wereldwijd toonaangevend in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief in innovatie. De afgelopen vier decennia ontwikkelde Software AG  Adabas, de eerste high-performance transactionele database, ARIS, het eerste platform voor bedrijfsprocesanalyse en webMethods, de eerste B2B-server en SOA-integratieplatform. Daarnaast is het bedrijf met Terracotta een pionier op het gebied van Big Data.

Software AG helpt bedrijven en overheidsinstellingen hun doelen sneller te bereiken. Met voorzieningen voor Big Data, integratie en procesmanagement stelt Software AG haar klanten in staat om hun efficiency te verbeteren, hun systemen te moderniseren en hun bedrijfsprocessen te optimaliseren voor slimmere beslissingen en een betere dienstverlening. Software AG boogt op meer dan 40 jaar klantgedreven innovatie, staat in de top 10 van snelst groeiende technologieondernemingen en staat bij analisten bekend als marktleider in vijftien domeinen met producten als Terracotta, webMethods en ARIS. Het bedrijf heeft meer dan 5.500 medewerkers in 70 landen en had in 2011 een omzet van 1,1 miljard euro. Voor meer informatie: www.softwareag.com.

 

Bron: Persbericht