Software AG – bekend van ARIS, webMethods en Terracotta – heeft met Progress Software de overeenstemming bereikt om het toonaangevende CEP-platform Apama over te nemen. CEP, afkorting voor Complex Event Processing, stelt organisaties in staat om grote datastromen in real-time te verwerken en te analyseren, zodat ze onmiddellijk kunnen reageren op kansen en bedreigingen. De snelheid waarmee een organisatie binnenkomende data analyseert en vertaalt naar actie, is in de huidige informatie-economie maatgevend voor succes. CEP-systemen zijn onmisbaar bij bedrijfsprocessen waarbij secondes tellen en die daarom vragen om directe actie, zoals de handel op de kapitaalmarkt, marktsurveillance, risicomitigatie, fraudebestrijding en klantinteractie (customer experience management). De combinatie van Apama en het bestaande Software AG-portfolio voor low-latency messaging en in-memory datamanagement – onderdeel van het Terracotta-platform – zorgt voor een nieuwe generatie intelligente toepassingen in marktsectoren als de financiële dienstverlening, telecommunicatie, energie, logistiek en retail.  

 

”Data kan haar waarde in luttele seconden verliezen”, zegt Hans Kouffeld, vicepresident Benelux van  Software AG. ”Onze big data technologie richt zich op ondernemingen die adequaat willen reageren op meervoudige, complexe datastromen die hen dagelijks bereiken. Dat kan zolang de data nog in beweging is en de daarin vervatte informatie nog van waarde is voor het beïnvloeden van de uitkomst van bedrijfskritische processen. Denk daarbij aan het voorkomen van fraude of het optimaliseren van de klantbeleving. In bepaalde sectoren, zoals bij het begeleiden van verkeersstromen of bij diensten in de openbare orde en veiligheid dan wel de medische zorg kan een directe respons zelfs levens redden. De toevoeging van Apama is een belangrijke stap in het realiseren van onze Business Process Excellence-strategie die onze klanten moet helpen in hun digitaliseringslag. Onder invloed van megatrends als big data, cloud, mobility en social collaboration maken bedrijven een transformatie door die ze in staat stelt zichzelf opnieuw uit te vinden.”

De naam Apama blijft gehandhaafd vanwege het sterke merk en de herkenning in de markt.

Over Software AG
Software AG (FRA: SOW) helpt bedrijven bij het sneller realiseren van hun zakelijke doelen. De technologieën van het bedrijf voor Big Data, integratie en procesmanagement stellen klanten in staat de operationele efficiëntie te vergroten, hun systemen te moderniseren en bedrijfsprocessen te optimaliseren voor een betere besluitvorming en dienstverlening. Software AG bouwt voort op meer dan veertig jaar klantgerichte innovatie en is leider in vijftien markcategorieën. Aan de basis van het leiderschap liggen kernproducten als Adabas en Natural, ARIS, Terracotta en webMethods. Software AG telt ruim 5.400 medewerkers in zeventig landen. In 2012 bedroeg de omzet 1,05 miljard euro.