Software AG Aris CloudSoftware AG, maker van oplossingen voor procesmanagement, integratie en big data streaming analytics, gaat zijn gehele cloud-portfolio onderbrengen in de cloud van Amazon Web Services (AWS). Het bedrijf heeft AWS geselecteerd als strategische partner omdat Amazon al jaren bewijst dat het betrouwbare en schaalbare diensten levert. Software AG heeft eerder deze week zijn nieuwe Digital Business Platform gepresenteerd.

Momenteel draaien Software AG’s producten voor portfolio-management (Alfabet Cloud) en procesmodellering en -analyse (ARIS Cloud) al bij AWS. Hiermee hebben bedrijven een laagdrempelige instap om businesstransformatie te ondersteunen. Later dit jaar volgen webMethods Integration Cloud, een platform voor hybride applicatie-integratie (cloud/cloud en cloud/on-premises) en webMethods AgileApps Cloud, een platform voor applicatieontwikkeling en casemanagement.

Keuzevrijheid en gebruiksgemak
“Software AG wil klanten zo veel mogelijk keuzevrijheid bieden en het gebruiksgemak van applicaties verhogen. Transformatie naar de cloud is onderdeel van onze strategie, omdat het zorgt voor flexibiliteit en mogelijkheden om aan te passen op snel veranderende businessmodellen”, zegt Wolfram Jost, CTO van Software AG. “Dit helpt bedrijven en overheden niet alleen bij het ontwerpen van hun cloud-strategieën en -architecturen, het zorgt tevens voor verlaging van de kosten vanaf de start.”

“Softwareleveranciers zijn constant op zoek naar IT-oplossingen die hen in staat stellen snel de exploitatiekosten te verlagen en hun klanten beter te bedienen”, zegt Terry Wise, Vice President bij AWS. “Software AG is een goed voorbeeld van een innovatief softwarebedrijf dat all-in gaat bij AWS door klanten gebruik te laten maken van ons veilige en robuuste infrastructuurplatform.”

Cloud-transformatie en partners
Software AG zal zijn portfolio van cloud-diensten en -oplossingen in 2015 verder uitbreiden via het partnerkanaal. De focus van partners zal liggen op het bieden van strategische consulting voor cloud-adoptie.

Bron: Software AG