Software AG (TecDAX: SOW) maakt de acquisitie van JackBe Corporation bekend. JackBe is een Amerikaanse leverancier van real-time visuele analytics en intelligence-software met het hoofdkantoor in Chevy Chase, Maryland (VS). Gelijktijdig met de bekendmaking van deze overname introduceert Software AG zijn nieuwe webMethods Intelligent Business Operations-platform (IBO), waarin de technologie van JackBe geïntegreerd is.

Het IBO-platform combineert real-time, historische en transactionele data met machine-to-machine-communicatie, waardoor organisaties een geïntegreerd, actueel inzicht krijgen in dynamische activiteiten en processen via gebruiksvriendelijke visuele dashboards en rapportages. Hierdoor kunnen zij sneller reageren op kansen en bedreigingen, en neemt de kwaliteit van hun zakelijke beslissingen toe. Snellere responstijden, verbeterd inzicht en gerichte actie hebben direct impact op de bedrijfsresultaten.

“De hoeveelheid geproduceerde data groeit exponentieel”, zegt Ricardo Passchier, ‎Senior Manager Business Solutions bij Software AG in Nederland. “Als gevolg daarvan ontstaat een steeds grotere behoefte aan real-time visualisatie en analyse van grote hoeveelheden gegevens om intelligente actie te ondernemen op het juiste moment. Met de mogelijkheden van JackBe in combinatie met onze oplossingen voor procesmanagement, datamanagement en integratie, zijn we in staat innovatieve oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen om hun transitie naar een digitale onderneming te ondersteunen.”

Software AG neemt naast JackBe’s hoofdkantoor in Chevy Chase, Maryland, ook de R&D-faciliteit in Silicon Valley en het Latijns-Amerikaanse kantoor in Mexico-Stad over. JackBe heeft een gevarieerd klantenportfolio, bestaande uit overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en productiebedrijven, waaronder organisaties als General Electric, Procter & Gamble, Qualcomm, Wells Fargo en Intel. Het bedrijf werd opgericht in 2003 en heeft 70 medewerkers.

Het volledige Engelstalige persbericht is hier te vinden.

Voor meer informatie over JackBe en het nieuwe webMethods Intelligent Business Operations-platform: http://www.youtube.com/watch?v=42Oeu6ZbYaY

Bron: SoftwareAG