Den Haag, 6 mei 2013  –  Software AG heeft de Amerikaanse cloudplatform-leverancier LongJump overgenomen. De acquisitie geeft klanten van Software AG een self-service-platform om snelle en flexibele ontwikkeling van applicaties mogelijk te maken en zo tegemoet te komen aan continu veranderende business-eisen en ad-hoc behoeften. Software AG zal LongJump’s Platform-as-a-Service (PaaS)-producten verder uitbreiden voor de ondersteuning van cloudapplicaties voor case-management en situationele toepassingen.

De belangrijkste voordelen van LongJump zijn de mogelijkheid om eindgebruikers te laten (mee)ontwikkelen aan applicaties op basis van procestemplates en de mogelijkheid om applicaties snel en eenvoudig beschikbaar te stellen in een publieke of private cloud. Bovendien zijn de met LongJump ontwikkelde applicaties automatisch geschikt voor mobiel gebruik, inclusief ingebouwde security- en authenticatievoorzieningen.

Volgens Software AG ondergaat de IT-sector een revolutionaire verandering, onder invloed van technologie voor Big Data, cloud, mobility en social collaboration. Deze vier krachten drukken hun stempel op hoe ondernemingen functioneren en omgaan met klanten, partners en werknemers. Ondernemingen moeten een digitaliseringslag maken willen zij succesvol kunnen concurreren in het nieuwe tijdperk. Toekomstig concurrentievoordeel komt voort uit het kunnen beschikken over real-time-marktinformatie, samenwerking en besluitvorming in ketens en netwerken, inzet van digitale kanalen om klanten sneller te bedienen, en een beter aanpassings- en reactievermogen, mogelijk gemaakt door flexibel inzetbare applicaties en processen. Bij dit laatste vervult de cloudtechnologie van LongJump een sleutelrol.

Het LongJump-platform sluit volledig aan bij Software AG’s ARIS-, Terracotta- en webMethods-suites, zodat bestaande klanten – doorgaans grote organisaties uit de top 500 – er ook gebruik van kunnen maken en er de vruchten van kunnen plukken. Tegelijkertijd boort Software AG met het PaaS-aanbod een nieuw segment aan: het midden- en kleinbedrijf. Voor hen wordt de drempel lager om zelf procesgedreven applicaties te ontwikkelen. Een complete roadmap van de integratie van LongJump met Software AG’s portfolio voor procesmanagement, applicatie-integratie en (Big) datamanagement volgt.

Over Software AG
Software AG (FRA: SOW) helpt bedrijven bij het sneller realiseren van hun zakelijke doelen. De technologieën van het bedrijf voor Big Data, integratie en procesmanagement stellen klanten in staat de operationele efficiëntie te vergroten, hun systemen te moderniseren en bedrijfsprocessen te optimaliseren voor een betere besluitvorming en dienstverlening. Software AG bouwt voort op meer dan veertig jaar klantgerichte innovatie en is leider in vijftien markcategorieën. Aan de basis van het leiderschap liggen kernproducten als Adabas en Natural, ARIS, Terracotta en webMethods. Software AG telt ruim 5.400 medewerkers in zeventig landen. In 2012 bedroeg de omzet 1,05 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.softwareag.com.