Software AG, maker van oplossingen voor procesmanagement, integratie en big data streaming analytics, heeft tijdens Innovation World in Las Vegas zijn Digital Business Platform 2.0 geïntroduceerd. Het Digital Business Platform bestaat nu een jaar en is op een aantal punten significant uitgebreid, in het bijzonder als het gaat om de ondersteuning van transformatieprojecten en de implementatie van digitale strategieën.

Digital Marketplace SoftwareAGDe tweede versie van het Digital Business Platform omvat:

  • Een roadmap c.q. aanpak voor digitale transformatie.
  • Een referentiemodel met digitale capabilities dat dient als checklist voor de transformatie naar een digitale enterprise.
  • Een faciliteit voor planning van de transitie(s) en portfoliomanagement, die inzicht geeft in de impact van veranderingen op de architectuur, kostenstructuur, risico’s en wet- en regelgeving. Deze wordt ondersteund door Software AG’s Alfabet Enterprise Architecture Platform.
  • Voorzieningen voor een digitale blauwdruk – van analyse van het business-model en customer journey mapping, tot en met procesontwerp, ondersteund door Software AG’s ARIS Business Process Analysis Platform.
  • Voorzieningen voor vereenvoudigde applicatieontwikkeling – gericht op ontwikkeling van situationele en adaptieve applicaties, ondersteund door Software AG’s webMethods Agile Process Platform.
  • Een uitgebreid aanbod in de cloud – voor hybride connectiviteit (van cloud naar cloud en van cloud naar on-premises en vice versa) en geavanceerde orchestratie. Plus een nieuw aanbod van API’s inclusief de hosting en de integratie van API’s in de cloud.

Digital Marketplace
Naast de verrijkte functionaliteit, komt Software AG met een digitale marktplaats voor het Digital Business Platform. De ‘Digital Marketplace’ is een online hub waar klanten en partners van Software AG referentiemodellen, templates, projectaanpakken, alsook kant-en-klare softwarecomponenten vinden. Hiermee kunnen zij projecten efficiënter uitvoeren, sneller resultaat boeken en optimaal rendement halen uit hun investeringen. Op de marktplaats zijn ook complete toepassingen en oplossingen te vinden, ontwikkeld door partners en klanten van Software AG, in het bijzonder PwC (continuous assurance/GRC), Lakran Procurement Professionals (process intelligence) en inQdo (integratie en cloud).

Klanten kunnen door de digitale marktplaats browsen en inspiratie opdoen in industriespecifieke use-cases. Met een grote community van meer dan twee miljoen ontwikkelaars en het groeiende partnerbestand, kunnen ondernemingen en overheidsinstellingen met de toevoeging van de digitale marktplaats nog meer uit het Software AG-platform halen.

“Digitale transformatie verandert alles. Ondernemingen en overheden moeten digitale strategieën ontwikkelen om aan de verwachtingen van de klant en burger te blijven voldoen, concurrerend te zijn en effectief te opereren in deze real-time, wereldwijde markt. Onze Digital Marketplace helpt onze klanten de uitvoering van hun digitale transformatie te versnellen en te vergemakkelijken.”

aldus Eric Duffaut, Chief Customer officer en lid van de raad van bestuur bij Software AG.

De Digital Marketplace is per direct toegankelijk voor klanten en partners van Software AG via: marketplace.softwareag.com.

Bron: SoftwareAG