Sofon, leverancier van verkoopondersteunende software, heeft in de ‘MarketScope for Configure, Price and Quote Application Suites’ van Gartner de beoordeling ‘promising’ gekregen. Sofon scoorde hoog op de evaluatiecriteria algemene levensvatbaarheid van het bedrijf, klantervaringen, huidige en toekomstige producten-/dienstenpallet en wereldwijde strategie.

 

Het Sonse Sofon is een vooraanstaand aanbieder van Configure, Price, Quote (CPQ) en Sell Software. CPQ-applicaties bieden een geïntegreerd pakket van softwaretoepassingen voor configuratie, prijsbepaling en offertegeneratie; activiteiten die komen kijken bij het onderhandelen en verkopen. CPQ-applicaties worden ook ingezet om self-service-verkoopomgevingen te ondersteunen, inclusief business-to-consumer- en business-to-business-verkoopomgevingen. CPQ-systemen bieden meestal mogelijkheden tot prijscalculatie en offertegeneratie en het vastleggen van regels, beperkingen en goedkeuring- en autorisatieworkflow (zie “Configure, Price, and Quote Tools Help Redefine the Sales Experience”). Configuratietools helpen verkopers de juiste productvarianten bij elkaar te brengen, opportunities te kwalificeren en behoefteanalyse uit te voeren. Dit maakt het mogelijk voor verkopers om de doorlooptijd van prospectaanvragen in belangrijke mate te reduceren. Deze tools helpen fouten in offertes te reduceren, alsook de tijd die gaat zitten in rework en het bepalen van de juiste productcombinatie. Prijs- en offertesystemen helpen verkopers de juiste prijs te bepalen voor specifieke productmixen of -bundels. Tevens worden de details van eerste schattingen, vertrouwensoffertes en de uiteindelijke offertes goed weergegeven.

 

Sofon biedt zijn verkoopondersteunende software aan onder de naam Sofon Guided Selling. Dat ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Healthcare, Ricoh, Pentair Valves & Controls en Aebi Schmidt. Sofon heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen.

Voor meer informatie over Sofon: www.sofon.com