Logena AutomotiveSioux heeft het bedrijf Logena Automotive met vestigingen in Ede (Nederland) en Center Valley (Verenigde Staten) overgenomen. Logena is gespecialiseerd in automotive oplossingen voor een brede klantenkring in Europa, Azië en Amerika. Met de overname van Logena bouwt Sioux zijn positie in de automotive markt verder uit.Erik van Rijswijk, COO Sioux Group, zegt over de overname:

“De krachtenbundeling van Logena en Sioux levert een sterke automotive partner met veel marktkennis op, die in staat is om totaaloplossingen aan haar internationale klanten te bieden. De automotive industrie is een markt waar wij veel toekomst in zien en met deze overname zijn wij in staat om de toenemende vraag vanuit de markt te beantwoorden.”

Gerben Hilboldt, directeur Logena, vult aan:

“Met de versterking door Sioux kunnen we onze klanten voortaan schaalbaar en multidisciplinair van dienst zijn met een breed pakket aan technologische oplossingen.”

Logena zal als zelfstandige vestiging binnen Sioux gaan opereren en namens Sioux de wereldwijde automotive markt bedienen.

Logena Automotive is gespecialiseerd in de ontwikkeling en integratie van embedded software en hardware toepassingen voor de automotive industrie. Logena richt zich onder meer op HMI-design, systeemintegratie en op productontwikkeling voor toekomstige mobiliteit in combinatie met apps voor tablets en smartphones. Daarnaast kan Logena de ontwikkeling van elektronica, hardware, instrumenten en diagnose-tools met (externe) communicatie-interfaces verzorgen. Logena is in staat om klanten complete turnkey-projecten aan te bieden.

Bron: Sioux