Unieke samenwerking tussen marktleidende partijen 

11 april 2013 – Recent zijn 14 marktleidende Nederlandse en Finse organisaties op het gebied van e-invoicing en administratieve software, een collectieve samenwerking gestart onder de naam SimplerInvoicing. Gezamenlijk wordt gestreefd naar een brede acceptatie, standaardisatie en daardoor meer eenvoudige implementatie van e-invoicing. Door het bundelen van de krachten, wordt elektronisch factureren voor organisaties nu echt makkelijk.

Original picture taken from eeiplatform.com

SimplerInvoicing is de samenwerking tussen 14 partijen op het gebied van e-invoicing en administratieve software, inclusief de Nederlandse overheid. Het is voor het eerst dat de grote service providers facturen van klanten met elkaar laten uitwisselen en daardoor overdracht, uitwisseling en
verwerking van facturen eenvoudiger dan ooit maken. Door gegevens aan elkaar te koppelen, zorgt SimplerInvoicing ervoor dat organisaties die gebruik maken van de diensten van een van de 14 service providers direct digitaal bereikt kunnen worden met zowel uitgaande als inkomende facturen.

Marco Pastors, namens het ministerie Economische Zaken: “Wanneer een organisatie in het verleden voor uitgaande factureren bijvoorbeeld gebruik maakte van een andere service provider dan de ontvangende partij voor inkomende factureren, diende hiervoor en specifieke koppeling opgezet te worden.
Met SimplerInvoicing is dit voorbij, en kunnen de systemen onderling met `elkaar praten’. Verzenders en ontvangens hoeven nu alleen maar hun adres uit te wisselen. Net als vandaag met papieren facturen, maar ook zo gemakkelijk als mobiel bellen en emailen. Dit is goed nieuws voor alle
organisaties die gebruik maken van e-factureren of hierop willen overstappen.”

Gebruikers zullen ervaren dat het zowel voor uitgaande als inkomende facturen niet meer nodig is om hard copies te printen, kopieren en bewaren. Doordat de e-invoices direct aan ERP systemen en boekhoudprogramma’s gekoppeld kunnen worden, wordt de administratieve last verminderd en worden fouten door handmatige invoer voorkomen.

SimplerInvoicing is een samenwerking tussen 14 leidende Nederlandse en Finse e-invoicing en account software providers, die allen streven naar massale adoptie van e-facturatie. Deze partijen zijn: Acceptemail, Anachron, Basware, BlueM, eVerbinding, Exact, Logius, Moneybird, PostNL, Ricoh
Nederland, TIE Kinetix, Tieto, Unit4 en ZET Solutions. Daar elektronisch factureren ook hoog op de Digital Agenda van de EU staat, wordt SimplerInvoicing gesponsord door het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Het SimplerInvoicing-netwerk zal in het najaar van 2013 in pilotvorm gaan draaien, waarna het netwerk in oktober van dit jaar live zal gaan.