Siemens KineoworksInnovaties in bewegingsplanning en botsingsvoorkoming voor een verbeterde productiviteit. Het zijn de belangrijkste verbeteringen in Siemens KineoWorks 3.0 applicatie. Dat is een softwarecomponent voor ‘collision-free path planning’ in een breed scala aan toepassingen, zoals robotica, human accessibility en de simulatie van montage/demontage-handelingen.

Versie 3.0 vereenvoudigt de planning van complexe bewegingen in machinebesturingssoftware en dit zowel offline als online. Het biedt daarnaast nieuwe tools voor het bepalen van de optimale productie- en inspectievolgorde. Complexe bewegingsplanningsproblemen in lassen, schilderen, snijden en andere gerelateerde productieprocessen worden opgelost met nieuwe algoritmen.

Siemens brengt daarnaast Kineo Collision Detecter versie 3.0 op de markt, waarmee snel botsingen in bewegingsonderzoeken kunnen worden onderzocht. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van puntenwolken afkomstig van laserscanners of optische scanners. De toepassingen profiteren van geavanceerde scene-setting tools en van een slimmer gebruik van parallelle processing voor verbeterde prestaties.

Meer informatie en de volledige lijst van mogelijkheden staan op de websitepagina van KineoWorks 3.0 en Kineo Collision Detector 3.0.